Annonce:
Annonce:

Vi holder ferie for lånte penge

Hver femte familie med en anstrengt økonomi finansierer sommerferien ved at optage lån

Annonce:
Følg Samfund

Sommerferien presser hver femte familie med en anstrengt privatøkonomi ud i endnu større problemer. 22 procent vælger at finansiere sommerferie ved at stifte yderligere lån. Det viser en analyse af danskernes sommerferieøkonomi, som Nordea har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

1,1 million danskere har ifølge Nordea haft en anstrengt privatøkonomi i de sidste seks måneder, og for 350.000 er de økonomiske problemer så alvorlige, at de ikke har kontrol over deres økonomien.

Hver femte af dem - op mod 80.000 danskere - finansierer delvist ferien med et kreditkort eller en kassekredit. Det er tre gange så mange som i befolkningen som helhed.

- Gruppen med en usund økonomi tjener forholdsvis godt, er forholdsvis unge og har forholdsvis store børn i alderen syv-12 år, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea til avisen.

Ifølge Nordea skal familier med en dårlig økonomi blive bedre til at lave et budget.

- De skal være bedre til at regne baglæns og til at beslutte, hvad ferien må koste og så holde sig til det, siger bankens forbrugerøkonom.

De 350.000 danskere, der har de største problemer med privatøkonomien, bruger i gennemsnit 7900 kroner på sommerferien. Det er to tredjedele af en gennemsnitlig husstands feriebudget på 11.800 kroner.

Hver anden husstand med under 300.000 kroner i årlig indkomst planlægger at bruge under 5000 kroner på sommerferien. Kun 39 procent af familierne med en usund økonomi har planer om at bruge under 5000 kroner, fremgår det af analysen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: