Dyrlæger nægter at aflive kamphunde

Forbuddet mod 13 navngivne hunderacer trådte i kraft 1. juli, men flere dyrlæger nægter af etiske årsager at aflive raske hunde, blot fordi en lov har forbudt dem

Flere dyrelæger nægter nu at aflive raske hunde. (Foto:AP)
Flere dyrelæger nægter nu at aflive raske hunde. (Foto:AP)
Følg Samfund

- Jeg vil ikke aflive sunde og raske hunde. Jeg er ikke sat i verden for at aflive raske hunde, blot fordi politikerne har gjort nogle bestemte racer ulovlige. Hvis en hundeejer vil have en rask hund af en af de forbudte racer aflivet hos mig, så ville jeg sige nej.

Sådan siger dyrlæge Ole. B. Jensen, der er indehaver af en dyreklinik i den nordjyske by Gærum. Og han står ikke alene med sin holdning til den nye hundelov. Loven trådte i kraft 1. juli, og den medfører, at 13 specifikke hunderacer (se faktaboks) født efter 17. marts i år er blevet gjort ulovlige og dermed skal aflives eller sælges til udlandet.

- Han er helt bestemt ikke den eneste af vores læger, der ikke vil udføre aflivninger. Og langt de fleste af vores medlemmer ønsker ikke at gøre det. Vi er fanget som sorteper i den her situation, siger bestyrelsesmedlem i sektion vedr. hund, kat og andre smådyr under Den Danske dyrlægeforening, Hanne Werner til ekstrabladet.dk

Lægens eget valg
Det er op til dyrlægerne selv at bestemme, om de vil aflive de nu forbudte hunderacer.

- Det er helt op til medlemmerne selv at vurdere, om de vil aflive de omtalte hunde eller ej. Den konkrete lov forpligter dem ikke til at gøre det, og vi i foreningen respekterer den enkelte læges holdning fuldt ud, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Arne Skjoldager til ekstrabladet.dk

Foreningen imod
Den Danske Dyrlægeforening har tidligere rettet kritik af den nye hundelov, fordi foreningen mener, at loven er alt for uspecifik.

- Man kan ikke sige, at en hund er mere aggressiv og farlig end andre, fordi den er af en bestemt race. Hvorvidt en hund er farlig eller ej afhænger af den træning, den har fået, siger Arne Skjoldager.

Han påpeger samtidig problematikken i, at det er den enkelte hundeejer, der skal bevise, at hunden ikke er en kamphund. Det er omvendt bevisbyrde, mener formanden.

Også dyrlæge Ole B. Jensen mener, at loven er forfejlet.

- Det siger jo sig selv, at hvis en lov strider mod al fornuft, så vil den ikke blive fulgt. Og det er det, der sker i dette tilfælde, siger han til ekstrabladet.dk.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.