Annonce:
Annonce:

Storbritannien fordømmer planlagt stening

En 43-årige iransk kvinde, Sakineh Mohammadi-Ashtiani, står tilsyneladende umiddelbart foran at blive henrettet ved stening. Omverdenen protesterer

Annonce:
Følg Samfund

Storbritanniens udenrigsminister tager nu bladet fra munden i forbindelse med Irans planer om at stene en kvinde til døde for påstået utroskab. Det er en "middelalderlig" straf, siger William Hague, der ikke er i tvivl om, at en eksekvering af dødsdommen vil afstedkomme "væmmelse og forfærdelse" i resten af verden.

Hague udtalte sig om sagen med den 43-årige Sakineh Mohammadi-Ashtiani, som Iran står umiddelbart foran at henrette. Hun blev i 2006 dømt til døden for utroskab, men nægter sig skyldig i anklagerne.

Amnesty International siger, at kvinden i forvejen er blevet straffet med 99 piskeslag for den påståede utroskab.

- Jeg er forfærdet over rapporter om den nært forestående henrettelse, sagde Haque på et pressemøde i London sammen med sin tyrkiske kollega, Ahmet Davutoglu.

- Jeg mener, at stening er en middelalderlig straf, der ikke har nogen steder hjemme i den morderne verden. Irans fortsatte brug af en sådan straf viser i vore øjne en tydelig mangel på respekt for menneskerettigheder, siger den britiske udenrigsminister.

Samtidig blev Davutoglu spurgt om Tyrkiet vil rejse sagen med Iran.

- Vi forsøger at arbejde med og konsultere på alle disse spørgsmål med vor nabo Iran, sagde den tyrkiske udenrigsminister.

Amnesty International siger, at Sakineh Mohammadi-Ashtiani, som er mor til to børn, er i "overhængende fare" for at blive henrettet når som helst.

I mandags blev Irans ambassadør i Norge kaldt til udenrigsministeriet i Oslo for at modtage en norsk protest for den forestående stening af den iranske kvinde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: