Annonce:
Annonce:

T-shirt forbydes i Dragør

Dragør kommune har valgt at fobyde de ansatte i kommunens daginstitutioner at bære en Bupl-t-shirt med et politisk slogan

Bupl's medlemmer har også tidligere vist deres holdniger via t-shirts. (Foto:Jens Panduro)
Bupl's medlemmer har også tidligere vist deres holdniger via t-shirts. (Foto:Jens Panduro)
Annonce:
Følg Samfund

En kampagne-T-shirt fra fagforeningen Bupl er ikke velkommen i daginstitutionerne i Dragør Kommune.

Kommunen har forbudt medarbejderne at bære T-shirten i arbejdstiden, fordi den efter kommunens opfattelse er politisk agitation. Pædagogerne vil med T-shirten, der har påskriften "Alle ender med Sorteper - nedskæringer på børneområdet er dyre i længden" gøre opmærksom på konsekvenserne af de besparelser på børneområdet, som kommunen lægger op til.

Dragør Kommune har genåbnet budgettet for i år og skal nu igennem en større sparerunde.

- T-shirten er fagpolitisk. Og det må ikke forefindes i institutioner, så det har vi sagt nej til og er nu i dialog med Bupl om det, siger jurist i Dragør Kommune, Barbara Fromberg Møller.

Annonce:

Ikke lovligt
Kommunen henviser til en afgørelse fra daværende indenrigsminister Thor Pedersen (V) om, at det ikke er tilladt for offentligt ansatte at lave politisk propaganderende arbejde i arbejdstiden.

Bupls egen jurist erkender, at kommunen har ret til at sige til ansatte, at de ikke må bære T-shirten i arbejdstiden. Til gengæld kan kommunen ikke blande sig i, at de bærer T-shirten under pauser, og når de ikke er på arbejde, lyder vurderingen fra Bupl.

Til bupl.dk fortæller faglig sekretær i Bupl Hovedstaden, Nina Hemmingsen, at pædagogerne også fået at vide af forvaltningen, at de i arbejdstiden kun på bestemte måder må tale om besparelserne, så man taler om, hvad man kan tilbyde med de midler og de ressourcer, man dog har.

Den melding er til gengæld i strid med de ansattes ytringsfrihed, mener Bupl.

Annonce:

Direktøren for social-, børne- og kulturområdet i Dragør Kommune, Mette Brinch siger til bupl.dk, at det ikke er et spørgsmål om de ansattes ytringsfrihed, men derimod et spørgsmål om loyalitet over for arbejdspladsen og kerneopgaven, når kommunen ikke ønsker pædagogernes sorteper-T-shirts på sine arbejdspladser.

- Vi er alle i samme båd, og vi er en del af den samme arbejdsplads. Vi mener, at medarbejderne, når de er på arbejde, skal koncentrere sig om kerneopgaven, nemlig at passe børn. Vi mener ikke, at medarbejderne skal agitere politisk i arbejdstiden, og det er uheldigt, at de bruger arbejdstiden på at tale sig selv ned og stille spørgsmålstegn ved vores kerneydelse, siger Mette Brinch.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: