Annonce:
Annonce:

Dusør for flugtlaks: 200 kroner pr. styk

8800 laks stak i dag af fra firmaet Viking Fjord A/S i Norge - nu sætter firmaet dusør på de undvegnes hoveder

Nu er der sat kolde kontanter på hovederne af de flygtende fra den lille by Sunde ved Norges vestkyst. (Google Maps)
Nu er der sat kolde kontanter på hovederne af de flygtende fra den lille by Sunde ved Norges vestkyst. (Google Maps)
Annonce:
Følg Samfund

Laksefiskere, som er draget mod den lille vestnorske by Sunde ved nyheden om, at omkring 8800 laks på gennemsnitligt 5,5 kilo i dag er undsluppet fra opdrætteren Viking Fjord A/S, kan glæde sig til fin fortjeneste, hvis de har heldet med sig i det nu ganske laksefyldte vand.

Viking Fjord A/S har nemlig udløvet en dusør på 200 norske kroner for hver undvegen laks, som afleveres til firmaet på kajen i Sunde.

Det var et uheld under arbejde med en rørledning, som ødelagde det net, som ellers holder sammen på de lækre fisk. Efter rømningen gik Viking Fjord straks i gang med at forsøge at fange de flygtende, samtidig med, at der blev givet besked om, at der var fri fiskeret til alle, som måtte have lyst.

Ros for at tage ansvar
Nu kommer altså lokkemaden i form at kontant afregning til de heldige.

Det norske Jeger- og Fiskerforbund roser Viking Fjord.

Annonce:

- Dette er specielt! Her tager Viking Fjord virkelig ansvar for at få hentet flest muligt af de flygtede laks hjem, siger den lokale repræsentant for forbundet til netavisen bt.no.

Viking Fjords projektleder Ove Gjerde garanterer ifølge netavisen sunnhordland.no, at de rømmede laks er raske og sygdomsfri og ikke har flere lakselus, end det er tilladt.

Risiko for vildlaksen
Men det er alligevel ikke uproblematisk at have den store flygtningeflok i frit farvand. Flugten fandt sted tæt ved Etnefjorden, som er en national laksefjord, og Etneelven, som er Hordalands vigtigste lakseelv. Hvis det ikke lykkes at fange dem alle med stang eller garn, vil disse opdrætslaks kunne vandre op i de nærliggende vandløb og gyde dér - og dermed forårsage genetisk forurening til skade for de vildlaks, som findes i Hardangerfjorden.

Det er kun professionelle, som må jagte de flygtende laks med garn. Private, som allerede i stort tal har været ude og sætte garn efter lækkerierne, handler altså ulovligt, siger fiskeforvalter hos Hordalands fylke til kvinnheringen.no.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: