Annonce:
Annonce:

Pelle forbrændt på vuggestuens måtter

Varme som kogeplader: Alarmcentralen ville ikke sende en ambulance

Lille Pelle med sin mor Tine Priese efter den hårde oplevelse. (Foto: Jan Unger)
Lille Pelle med sin mor Tine Priese efter den hårde oplevelse. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Samfund
Annonce:

– Lægerne siger, at Pelle formentlig slipper uden mén, fordi han er så ung og derfor heler godt. Men vi ved det jo ikke...

Trine Priese afbryder sig selv og kigger bekymret på sin halvandet år gamle søn, som hun har i favnen.

Begge hans fødder er bundet ind i store bandager, der skal forhindre infektion i de brandsår, som dækker begge hans fodsåler fra storetå til hæl. I over ti timer blev fødderne skyllet i køligt vand på skadestuen, før smerterne havde fortaget sig så meget, at plejepersonalet kunne åbne de store vabler, rense sårene og forbinde de små barnefødder.

Skaderne fik Pelle i sin vuggestue, Børnehuset Søndergården i Ballerup, i mandags, og i mindst ti dage må han hverken gå eller støtte på fødderne.

Det har betydet, at hans mor har været nødt til dels at sygemelde sig fra jobbet som sygeplejerske på Herlev Hospital, dels bede om ferie i utide for at kunne passe sin syge søn.

Som alle andre solhungrende danskere glædede både pædagoger og børn sig ellers over, at sommeren i mandags endelig var kommet, og at man omsider kunne rende rundt på bare tæer.

Andengrads forbrændinger
Men for Pelle blev den varme sommerdag fatal. Han fik andengradsforbrændinger på begge fødder, da han barfodet ville forcere vuggestuens nye, skridsikre gummiunderlag. Et underlag, der var blevet lagt så sent som i sidste uge for at forhindre faldulykker på en til tider glat træterrasse.

Men i sommervarmen viste det sorte gummi sig at fungere nærmest som en tændt kogeplade.

Pelles hjerteskærende skrig fik pædagogerne til straks at haste drengen til undsætning. Lynhurtigt blev hans forbrændte fødder placeret i et soppebassin. Men trods den hurtige indsats hævede kæmpe brandvabler op under begge hans fødder.

– Vi var hurtigt klar over, at det her ikke var godt, fortæller vuggestuens leder, Helle Kastrup.

Derfor blev der ringet 112. Samtalen med alarmcentralen endte dog med, at centralen bad pædagogerne blive ved at køle drengens skader og så ringe efter hans forældre.

Lykkeligvis var Trine Priese sammen med sin mor, der derfor kunne agere chauffør på turen til skadestuen på Herlev Hospital.

Vil advare andre
– Jeg følte, det var en meget lang tur. Jeg sad og holdt om Pelle og forsøgte at dulme smerterne med kolde klude. Gennem kludene kunne jeg se, hvordan det dunkede i hans fødder. I betragtning af, hvor stor en del af hans kropsoverflade, der var skadet, var jeg også bange på, at han skulle går i chok.

– På skadestuen blev de meget overraskede over at høre, at en gummimåtte kan forvolde så store skader. Det er en af grundene til, at jeg står frem med Pelles historie. Andre forældre skal ikke opleve det samme som os. De skal vide, at her er noget, man skal passe på.

Det var en meget lang tur. Jeg sad og holdt om Pelle og forsøgte at dulme smerterne med kolde klude

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: