Annonce:
Annonce:

Kommuner nedlægger 1000 job

Fem nye sagsbehandlingscentre skal spare kommunerne for i alt 1000 stillinger. En besparelse på 300 millioner kroner, der kan bruges på flere hjemmehjælpere

Annonce:
Følg Samfund

Kommunerne kommer til at bortrationalisere 1000 stillinger i forbindelse med en aftale med regeringen om at oprette fem nye sagsbehandlingscentre, der skal stå for udbetalinger af forskellige offentlige ydelser.

Det oplyser beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om aftalen, der får virkning fra sommeren 2012.

I dag er omkring 2000 kommunale sagsbehandlere beskæftiget med at regne ydelserne ud for folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge eller børnebidrag i de tilfælde, hvor der ikke er behov for en individuel sagsbehandling.

De nye centre for den såkaldte objektive sagsbehandling skal ligge i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød i henhold til en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. I første omgang flyttes 1500 kommunale sagsbehandlere til de nye centre. De skal ad åre skæres ned til 1000.

- Det er en aftale, som skal give kommunerne 300 millioner kroner mere, som de så kan bruge på den borgernære service for eksempel i ældreplejen, siger beskæftigelsesministeren om aftalen.

Hun er blevet kritiseret af rådmand i Århus, Dorthe Laustsen, for at melde sent ud om de nye centre netop nu, hvor mange kommunale sagsbehandlere er gået på sommerferie.

Beskæftigelsesministeren indvender, at hun netop er hurtigt ude i betragtning af, at centrene først oprettes til sommeren 2012.

- Flere borgmestre har bedt mig om at melde hurtigt ud. Og det er det, jeg har efterkommet, siger Inger Støjberg.

Stillingsnedskæringerne inden for den objektive sagsbehandling vil i vidt omfang ske i forbindelse med naturlig afgang, venter beskæftigelsesministeren.

kommunernes nuværende sagsbehandling af

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: