Annonce:
Annonce:

Danskerne betaler overpris for sms'er

IT- og Telestyrelsen kræver, at selskaberne sænker prisen for at sende en sms. Den er kunstig høj på grund af manglende konkurrence, lyder det

Annonce:
Følg Samfund

Danskerne betaler for meget, hver gang de sender en sms-besked. Faktisk er det en så god forretning, at myndighederne slår alarm, skriver Jyllands-Posten.

I en opsigtvækkende afgørelse slår landets øverste telemyndighed, IT- og Telestyrelsen, fast, at mobilselskaberne i årevis har holdt prisen på sms-beskeder kunstigt oppe ved at undlade at udfordre hinandens interne priser.

- Det er vores vurdering, at der er behov for at regulere området. Den manglende konkurrence giver for høje engrospriser, siger Finn Petersen, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen.

Styrelsen sætter ikke præcise beløb på den kunstigt skabte ekstraregning til mobilkunderne. Men styrelsens undersøgelse viser, at selskabernes omkostning ved at sende sms-beskeder videre til kunderne ligger omkring to øre.

Sidste år blev der sendt mere end 13 milliarder sms-beskeder. Det svarer til en udgift for selskaberne på 286 millioner kroner. Til gengæld har kunderne betalt op mod 3,2 milliarder kroner.

Telestyrelsen kræver nu, at mobilselskaberne sænker deres indbyrdes afregningspriser på sms-området med 20 procent - fra 0,20 kroner til 0,16 kroner - i forsøget på at fyre op under konkurrencen om kunderne.

- Den manglende konkurrence på selskabets indbyrdes afregningspriser betyder, at der ikke er konkurrence i forbrugerleddet. Det har været tydeligt i mange år, siger teleekspert Torben Rune, administrerende direktør i telerådgivningsvirksomheden Netplan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: