Natligt havfrueparty, da Frede var gået

Da de fine gæster med kronprinsen i spidsen forleden havde forladt Danmarks Expo 2010-pavillon i Shanghai, overtog personalet havfruebassinet til et glad gilde

De ansatte i den danske pavillon holdt et vådt afterparty til ud på de små timer, da Kornprins Frederik og Brian Mikkelsen havde forladt Expo 2010.
De ansatte i den danske pavillon holdt et vådt afterparty til ud på de små timer, da Kornprins Frederik og Brian Mikkelsen havde forladt Expo 2010.

Den lille Havfrue, som for tiden sidder midt i den danske Expo 2010-pavillon i Shanghai på den anden side af kloden, har for en gang skyld haft en sjov aften.

Forleden - i tirsdags, nærmere fortalt - havde Danmark sin officielle Expo-dag, hvor blandt andre kronprins Frederik og erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen kastede glans over den danske pavillon. Det var selvfølgelig forrygende festligt, og Frederik fik vist de imponerede kinesere, hvordan man kører på cykel. Den danske pavillon, som blandt andet fortæller om de positive sider af dansk bykultur, har nemlig fået en last bycykler, hvis fodbremser kineserne ikke rigtig er fortrolige med.

De ansattes afterparty
Men først, da Frede og Brian og alle de andre fine var gået, blev det også sjovt for havfruen, som normalt sidder ensomt og fornemt midt i den sø af importeret københavnsk havnevand, som dækker 'gulvet' i den højt berømmede og roste spiralformede pavillon, designet af arkitekten Bjarke Ingels. Pavillonen er en af de største succes'er på hele Expo 2010.

Havfruen fik nemlig selskab. Præcis, som når hun sidder ved Langelinje i København, hvor kærlige fans sjældent viger tilbage af skræk for våde fødder, hvis de gerne vil fotograferes med den kølige skønhed med fiskehalen.

Ansatte fra pavillonen skabte et muntert 'afterparty', som blandt andet bød på svømmeture i den op til tre meter dybe havfruedam.

Afsløret af et kunstværk
Ikke at de havde bedt om lov! Og at de blev opdaget, er en ganske munter historie.

For en kinesisk havfruefan, som shanghaidaily.com blot navngiver som hr. Shi, havde logget ind på www.mermaidexchance.com, hvor videokunstneren Ai Weiweis døgnet-rundt-optagelser fra pavillonen vises. Det er den video, som i den egentlige havfrues fravær konstant vises på storskærm på havfruens vante plads ved Langelinje.

Shi så nu pludselig vandet myldre med badeklædte mennesker, som også kravlede op og gav havfruen knus. Han tog screemdumps og lagde dem på nettet, hvor de hurtigt skabte en vis opstandelse.

Havfruen i fin form efter festen
Måske gav det Zhang Aidi, mediemedarbejder i den danske pavillon, gåsehud at tænke på, at Den lille Havfrue, som nok har mange fans, også et par gange bogstaveligt har mistet hovedet på grund af sine tilbedere. Men hun konstaterer i en kommentar til shanghaidaily.com, at havfruen jo i Danmark sidder i en vandkant, hvor folk gerne må være tæt på.

Og hun meddeler også, at havfruen er i fin form efter nattefesten, som varede til ud på de små timer.

1 af 4 Den lille Havfrue fik knus og selskab - næsten lige som hjemme ved Langelinje.
2 af 4 Den lille Havfrue sidder det meste af tiden på fornem afstand af de tusinder af besøgende, som gæster den danske Expo 2010-pavillon på verdensudstillingen i Shanghai.
3 af 4 Kronprins Frederik André Henrik Christian (som AP korrekt kalder ham) og erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen poserede på Danmarks Expo-dag sammen Shanghais viceborgmester Yin Yicin foran havfruebassinet i Danmarks pavillon. Efter at de fine gæster var væk, indtog personalet bassinet. (Foto: AP)
4 af 4 De ansatte i den danske pavillon holdt et vådt afterparty til ud på de små timer, da Kornprins Frederik og Brian Mikkelsen havde forladt Expo 2010.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere