Annonce:
Annonce:

Knogle, sko og flymotor kom op af jorden

Et noget usædvanligt fund blev gjort af en murermester i Ollerup på Fyn i denne uge

Annonce:
Følg Samfund

Tirsdag fandt man maskingevær og ammunition fra et nedstyrtet engelsk fly på Øster Skerningevej i Ollerup - onsdag dukkede den ene af flyets motorer op sammen med sko og muligvis en menneskeknogle. Det skriver Fyens.dk.

Murermester Ole Foged Jensen graver egentlig kun for at lægge fliser ud for en bilsamlers garage ved Skelbækken, men nu går han dybere i jorden.

- Vi anede lige spidsen af en plejlstang, og så gravede vi dybere og fandt motoren fra det nedstyrtede Stirling-fly, fortæller Ole Foged Jensens bror, Jesper, der arbejder på stedet.

I løbet af kort tid dukkede også skoene og en mulig benknogle samt andre dele fra flyet op i indkørslen, hvor flisearbejdet antagelig nu bliver lidt forsinket.

Naboen, mekaniker Jørgen Jensen, der er tilknyttet Bunkermuseet i Ollerup, gør i disse dage store øjne.

- Det vil være en kæmpe gave til Bunkermuseet, hvis vi får lov at beholde motoren og de andre fund. Nu gør vi dem foreløbig rene med henblik på udstilling, siger Jørgen Jensen til Fyns Amts Avis og Fyens.dk.

Gamle billeder fra flystyrtet har vist, at besætning og vragdele blev spredt ud over et større areal på stedet, men tyskerne - der skød flyet ned i april 1944 - har åbenbart ikke ulejliget sig med at finde alle motorerne.

- Stjernemotoren er næsten intakt med stempler, plejlstænger og aluminiumsrester, så den er endog meget interessant, siger Jesper Foged Jensen, der håber på flere fund på grunden, inden fliserne skal lægges på.

Maskingeværet og ammunitionen er af politiet sendt til våbeneksperter i Skive, der nu undersøger, om der fortsat er sprængfare i de gamle fund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: