Danske Bank skal stramme op

Finanstilsynet har givet Danske Bank et påbud, der kort og godt går ud på, at bankens privatkunder skal ses nærmere efter i sømmene

Danske Bank er ikke kritisk nok overfor privatkunder, når den låner penge ud. Derfor har banken fået et påbud fra Finanstilsynet om at stramme op på både grundlaget for bevilling af lån og kreditstyringen af dem.

Det fremgår af en redegørelse fra Finanstilsynet, der har været på inspektion i banken.

- Bankens risiko er navnlig forøget ved udlån, hvor værdien af kundens aktiver er mindre end den samlede gæld, typisk som følge af prisfald på fast ejendom, skriver Finanstilsynet.

Risikoen bliver forstærket af, at banken i stort omfang har ydet lån uden at aftale noget om afvikling baseret på en kort markedsrente, der i øjeblikket er historisk lav.

- Selv om en meget stor del af udlånsporteføljen har normal risiko, var det samlede billede, at kreditkvaliteten lå under niveauet for andre store pengeinstitutters privatkundeudlån, konkluderer Finanstilsynet.

Det betyder ifølge Finanstilsynet, at især udlån, der er taget frem til midten af 2008, indeholder en risiko for, at bankens nedskrivninger kan blive større.

0 kommentarer
Vis kommentarer