Brixtofte i den varme stol på onsdag

Peter Brixtofte skal for første gang afhøres som den sidste af godt 220 personer i den såkaldte Farumkommission

Brixtofte har ikke meget tilovers for Farumkommissionen. - Man spørger slet ikke ind til succeserne, selv om det var omtrent verdens bedste kommune, siger han.(Foto: Polfoto)
Brixtofte har ikke meget tilovers for Farumkommissionen. - Man spørger slet ikke ind til succeserne, selv om det var omtrent verdens bedste kommune, siger han.(Foto: Polfoto)

Han har prøvet det før - at blive afhørt. Og onsdag gør han det så igen. Her skal den tidligere Farum-borgmester, Peter Brixtofte, for første gang afhøres hos Farumkommissionen.

Farumkommissionen blev nedsat i 2002 for at undersøge "muligt kritisable forhold" i daværende Farum Kommune. Indtil videre er omkring 220 personer blevet afhørt hos kommissionen, der har kostet skatteborgerne knap 40 millioner kroner at drive.

Skuffet over forløbet
Den sidste på afhøringslisten er netop den tidligere bykonge, der i morgen møder op til den første af i alt ni afhøringsdage. Det er uden stor tiltro til kommissionen, at Brixtofte møder op. Han har undervejs læst udskrifter af afhøringerne med de øvrige afhørte.

- Den har kun været negativ og ledt efter fejl, så jeg er skuffet over den måde, det er forløbet på. Man spørger slet ikke ind til succeserne, selv om det var omtrent verdens bedste kommune, siger Peter Brixtofte.

Skal igennem alt
Han havde personligt helst ventet med afhøringen, til hans egentlige retssag er helt afsluttet, men det ønske har Farumkommissionen ikke efterkommet.

- Jeg møder op og skal nok svare på det, de spørger om, lyder det fra Brixtofte.

Og der bliver nok at svare på, forstår man på formand for kommissionen, landsdommer John Mosegaard.

- Vi skal det hele igennem, lyder hans korte beskrivelse.

Farumkommissionen skulle efter den oprindelige plan have været færdig med sin konklusion i 2007, men seneste bud hedder 2011. Og det er fortsat realistisk, mener John Mosegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere