Netto vil tilbage i Blågårdsgade

Netto i Blågårdsgade på Nørrebro i København åbner igen, men det kræver garantier, siger direktør. Netto har været lukket efter vold og trusler mod personalet

Netto vil tilbage til Blågårdsgade, det bliver frivilligt for medarbejderne, om de vil vende tilbage. (Foto: Kristian Linnemann)
Netto vil tilbage til Blågårdsgade, det bliver frivilligt for medarbejderne, om de vil vende tilbage. (Foto: Kristian Linnemann)

Nørrebros beboere får igen mulighed for at købe deres dagligvarer i Netto i Blågårdsgade. Butikken lukkede, efter personalet blev udsat for vold og trusler, men Nettos direktør regner ifølge P4 København med at genåbne butikken.

Han kræver dog garantier for medarbejdernes sikkerhed, siger han.

- Det har vi en dialog med kommunen og politiet om, men jeg vil sige, at det er en form for garanti, at vi får så mange positive tilkendegivelser, siger Nettos landedirektør Morten Kaas til P4 København.

Kædens supermarked i Blågårdsgade blev lukket i mindst to uger efter vold og trusler mod personalet. Siden da har lokalmiljøet på Indre Nørrebro og Københavns Kommune støttet op om Netto.

Frivillig tilbagevending
På tirsdag skal Netto, politiet og kommunen mødes for at drøfte situationen.

Morten Kaas regner ikke med, at det bliver svært at få personalet til at arbejde i butikken igen.

- Det bliver frivilligt at vende tilbage, men jeg tror, at de positive tilkendegivelser gør, at folk vil arbejde i Netto, siger Morten Kaas.

Den danske imam Abdul Wahid Petersen foreslog på et tidspunkt et mægle i konflikten. Det tilbud blev dog søndag skrinlagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer