Halvdansker mistænkt for terror

Havde muligvis planlagt at sprænge Barack Obama ihjel

Det går hårdt for sig i Torontos gader, hvor G8-landene lige nu mødes for at diskutere verdens problemer.  (AP Photo/The Canadian Press, Ryan Remiorz)
Det går hårdt for sig i Torontos gader, hvor G8-landene lige nu mødes for at diskutere verdens problemer. (AP Photo/The Canadian Press, Ryan Remiorz)

En canadisk antiterrorenhed har stormet et hus tilhørende en mand med danske rødder, fordi han op til G20 har udvist mistænkelig adfærd. Det skriver politiken.dk

Canadisk politi oplyser, at anholdelsen fandt sted, efter at manden på et møde for it-specialister gav udtryk for at ville aflytte politiradioer under G20-mødet.

Under anholdelsen blev der fundet plastisk sprængstof og flere våben i mandens hus.

Canadisk politi vil ikke oplyse, om han har dansk pas. Og den danske ambassade i Ottawa oplyser, at de ikke har fået nogen henvendelser om, at der skulle være anholdt en dansker i forbindelse med G20-mødet. Ambassaden vil derfor hverken be- eller afkræfte, om en dansk statsborger har været involveret i planer om et terrorangreb mod folk som USA’s præsident, Barack Obama, skriver politiken.dk.

Halvdanskeren
At den 37-årige mand med det canadiske fornavn og det pæredanske efternavn har forbindelse til Danmark, er dog, ifølge politiken.dk, hævet over tvivl. På internettet florerer billeder af ham i en dansk landsholdstrøje, og han er ejer af et mindre it-firma med navnet Halvdan.

En ven af manden – der blandt journalister fra den canadiske tabloidpresse bare går under navnet ’Halvdanskeren’ – siger til avisen Toronto Star, at han slet ikke kan forstå, at han skulle ligge inde med våben og tilføjer, at han til gengæld godt kunne være typen, der for sjovt siger ord, der får terroralarmklokkerne til at ringe. Lidt som de personer, for hvem det morsomste i verden er at råbe ’bombe’ ude i lufthavnen.

Om den 37-årige mand blot er en usjov sjover eller en ekstrem terrorist skal nu afgøres i det canadiske retssystem.

0 kommentarer
Vis kommentarer