Nye oversvømmelser truer i Kina

Kina ruster sig til nye oversvømmelser, efter at vedholdende og heftig regn har fået vandstanden i floderne til at stige til et rekordhøjt niveau

Intet tyder på, at Kina fremover bliver ramt af færre oversvømmelser. (Arkivfoto: Getty Images)
Intet tyder på, at Kina fremover bliver ramt af færre oversvømmelser. (Arkivfoto: Getty Images)

Vedholdende regnskyl har fået vandstanden i floderne i den sydlige og centrale del af Kina til stige til et rekordhøjt niveau.

Dermed må kineserne ruste sig til flere af de katastrofer på grund af regnen, der allerede har kostet 235 mennesker livet.

Kinas minister for vandressourcer advarer regionale embedsmænd om, at deres job er i fare, hvis det ikke lykkes dem at beskytte folk fra oversvømmelserne.

Samtidig kæmper soldater og redningsfolk i Kinas Hunan-provins med at forstærke digerne, hvor vandstanden i Xiang-floden har nået et rekordhøjt niveau ved byen Changsha, hvor der bor seks millioner mennesker.

Mindst 235 mennesker er omkommet, og 109 andre er meldt savnet i forbindelse med oversvømmelserne, der har plaget det sydlige og centrale Kina siden den 13. juni. Over tre millioner mennesker er blevet evakueret fra deres hjem.

Oversvømmelserne i denne måned er de værste i det sydlige Kina siden 1998, hvor over 3600 omkom, og over 20 millioner andre blev evakueret, skriver det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

0 kommentarer
Vis kommentarer