Rebel-betjenten skrider

Strømeren Lars Kragh Andersen, der har luftet sin utilfredshed med at lave hash-razziaer, har sagt op i politiet

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Den 29-årige politibetjent Lars Kragh Andersen har i dag opsagt sin stilling hos Københavns Politi, oplyser DR.

Han kom i modvind, da han tidligere på måneden på ekstrabladet.dk offentligt erklærede, at han ikke ville gribe ind over for folk med hash.Læs:Betjent vil ikke bekæmpe narko

Det stred mod hans etik.

På hjemmesiden 180grader.dk forklarede han hvorfor:
'Kan man tvinge sine værdier ned over andre mennesker? Kan man med god samvittighed visitere, ransage og straffe borgere, der er i besiddelse af indtørrede blade og andre planteprodukter? Kan man med god samvittighed opretholde et forbud, der i sin essens driver uanede mængder vold, drab og berigelseskriminalitet – her i landet og i særdelelseshed i fattigere lande? Nej, mener jeg – og det kan der næppe komme meget virak ud af at mene, hvis man var alt andet, end politibetjent. Men det er dét jeg er,' skrev Lars Kragh Andersen.Hans udtalelser medførte stor debat, og på ekstrabladet.dk affødte hans skarpe udtalelser stakkevis af forargede kommentarer fra nationen!Læs:'Den betjent har røget for meget hash'.Alligevel stod betjenten ved sine udtalelser.

- Det kaster lidt presse af sig at være stålsat på sine principper, har Lars Kragh Andersen sagt til ekstrabladet.dk.

Også på jobbet kom rebelbetjenten i modvind. Kollegerne vendte sig mod ham, og der blev startet en disciplinærsag mod ham. Lars Kragh Andersen blev flyttet til et kontorjob, men det gad han ikke og søgte derfor orlov.Læs:Færdig i uniformI dag har han så været til samtale hos Rigspolitiet, og ved den lejlighed afleverede han sin opsigelse.

Betjenten har tidligere gjort sig bemærket med sin ihærdige en-mands kampagne mod DR's licenssystem.

0 kommentarer
Vis kommentarer