Finhvalen i Vejle er en han

Efter første øjekast bedømte hvaleksperterne den døde hval i Vejle til at være en hun, men ved nærmere undersøgelser har det nu vist sig, at det var en han

Eksperterne troede, hvalen var en hun - men nu viser det sig, at den døde hval, der lå strandet i Vejle Fjord, er en han. (Foto: Anders Brohus)
Eksperterne troede, hvalen var en hun - men nu viser det sig, at den døde hval, der lå strandet i Vejle Fjord, er en han. (Foto: Anders Brohus)

Parteringen af hvalen på havnen i Vejle skrider planmæssigt frem. Eksperterne har nu fastslået, at hvalen er en han.

- Den har en penis, så det ligger helt fast, siger konservator Joakim Engel fra Zoologisk Museum, Statens Naturhistoriske Museum i København.

Biologer, dyrlæger, læger, konservatorer og flere studerende er samlet om at partere det 24 ton og 17,2 meter lange dyr.

En kran med en skovl samler kødet op i en container efterhånden, som konservatorerne skærer sig ind til skelettet. Lugten af død fisk er gennemtrængende, og tarme og blod ligger på asfalten på havneområdet.

I aftes blev et af hvalens øjne skåret ud og sendt til et laboratorium for at blive aldersbestemt.

Fastsættelsen af hvalens alder foregår ved at måle aminosyrer i linsekernen i øjet. Aminosyrer findes i to former. Det er ved udregning af forskellen mellem de to aminosyrer, at forskere finder ud af, hvor gammel hvalen er. Zoologisk Museum regner med, at der er svar på øje-prøven om to uger.

Konservatorerne håber, at de bliver færdige med arbejdet mandag, men hvis ikke, fortsætter de tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer