Boligforening vil forbyde ølsalg og husdyr

Bestyrelse i boligforeningen Tåstrupgård vil forbyde ølsalg og husdyr. Forslaget har ført til hård kritik af bestyrelsen, hvor flertallet har tyrkisk baggrund

Det skal være slut med husdyr og salg af øl i den almene boligforening Tåstrupgård vest for København.

Det mener afdelingsbestyrelsen i den almene boligforening, der har fremsat ti ændringsforslag til reglerne i området.

Salget af øl foregår blandt andet i boligområdets revyforening, der finansieres med omsætningen af de våde varer.

Den slags forbud er det ikke alle beboerne, der vil finde sig i, og nu har den blot tre måneder gamle bestyrelse, hvor seks ud af ni medlemmer har tyrkisk baggrund, fået tilnavnet "tyrkermafiaen". Det skriver DR København.

- Hvorfor skal man forbyde noget, der ikke er et problem? Med mindre det er af religiøse årsager, fordi de ikke selv drikker alkohol, siger beboer Betina Reese, der selv er gift med en muslim.

- De glemmer, at der ikke kun er muslimer i Tåstrupgård, vi er jo mange religioner og nationaliteter.

Bestyrelsens nye formand, Ali Güvercin, afviser, at forslagene bunder i nationalitet og religiøse holdninger.

- Vi kan af lovgivningsmæssige årsager ikke forbyde folk at nyde alkohol, men vi vil gerne fjerne de bodegalignende forhold, der eksisterer i Tåstrupgård. Det er der ikke noget udansk i, siger Ali Güvercin og uddyber:

Den tidligere bestyrelsesformand, Allan Thønning, er ikke enig. Han mener, at Ali Güvercin og de øvrige medlemmer af bestyrelsen, der går ind for forbud, "skyder gråspurve med kanoner".

- Det er fuldstændig forkert. Det mest optimale i Tåstrupgård er, at vi får en bestyrelse, der repræsenterer de mange folkeslag, så det ikke kun er etnisk danskere, der sidder i bestyrelsen, eller som nu, hvor det er tyrkiske, siger Allan Thønning.

Ifølge DR har 75 procent af beboerne i Tåstrupgård anden etnisk baggrund end dansk.