Skød på hval i mindst 22 minutter

Dyreværnsorganisationer frigiver nye optagelser, der viser norske hvalfangere, der jagter en vågehval

Foto fra den video, som dyreværnsorganisationen WSPA har lagt ud, der viser et norsk hvalfanger.skib, som skyder med harpun mod en hval i mindst 22 minutter. (Foto: WSPA)
Foto fra den video, som dyreværnsorganisationen WSPA har lagt ud, der viser et norsk hvalfanger.skib, som skyder med harpun mod en hval i mindst 22 minutter. (Foto: WSPA)

Fronterne er trukket skarpt op mellem dyreværnsorganisationer og hvalfanger-nationer.

For i næste uge ventes Den Internationale Hvalfangstkommission at stemme om et kontroversielt forslag, der skal sløjfe det internationale forbud mod kommerciel hvalfangst.

I håbet om at kaste mudder i maskineriet, har WSPA (World Society for the Protection of Animals) og norske dyreværns-organisationer frigivet nye videooptagelser.

Det viser det norske hvalfangstskib, Rowenta, i jagt på en vågehval.

Optagelserne, der er fra den 23.maj i år, viser, hvordan skibet i følge WSPA i 22 minutter forfølger hvalen, mens de igen og igen skyder den med harpun.

WSPA's chef for havpattedyr, Joanna Toole, siger i en pressemeddelelse:

- Hvalen led i mindst 22 minutter. Men vi så også samme skib ramme en vågehval mere end to timer senere. Det er muligt, at det var den samme hval, som vi filmede til at begynde med, og at hvalen led fra de alvorlige skader af harpunen i over to timer før den døde. Sådan forventer man ikke, at et moderne og civiliseret land som Norge behandler dyr på.

Norge er bare et af tre lande der lader hånt om forbuddet mod kommerciel hvalfangst, oplyser WSPA.

Siden Norge genoptog den kommercielle fangst, i 1993, er 8.500 hvaler blevet dræbt, på trods af at mange nordmænd absolut ikke billiger fangsten.

I næste uge skal IWC så stemme om et forslag, som kan give Norge grønt lys til at dræbe yderligere 6.000 hvaler over de næste 10 år.

Tilhængerne af at sløjfe forbuddet mod kommerciel hvalfangst begrunder blandt andet deres holdning med, at de mener, at hvalerne har været fredet så længe, at hvalbestanden nu vil kunne bære mere jagt på de store pattedyr.

Se videoen her

0 kommentarer
Vis kommentarer