Børn samler tæskehold på Facebook

Skoleelevers hadegrupper på nettet fører til vold mod andre børn

Børn laver hadegrupper på Facebook - og samler tæskehold. (Foto: Colourbox)
Børn laver hadegrupper på Facebook - og samler tæskehold. (Foto: Colourbox)

Hadegrupper på Facebook fører i stigende grad til vold blandt skolebørn, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Alene i Helsingør har kommunen inden for kort tid oplevet tre-fire eksempler, hvor der opfordres til vold mod andre børn, og hvor volden rent faktisk har fundet sted.

- Det er meget grænseoverskridende og meget grimt. Og vi har kun set toppen af isbjerget. Derfor er det nødvendigt, at alle parter griber ind nu,siger Richo Jensen, der er leder af SSPK-sekretariatet i Helsingør Kommune.

Bange for at gå i skole
Her har man set hadegrupper, hvor der står 'Alle dem, der hader X kan tilmelde sig denne hadegruppe' eller 'hvem vil være med til at tæske X til haldisk?'

Og Richo Jensen fortæller om børn, der har ondt i maven og er bange for at gå i skole, fordi de ved, at der eksisterer hadegrupper mod dem med langt over 100 medlemmer.

Der er tale om grov mobning, voldstrusler og chikane af enkeltpersoner. Derfor har kommunen nu taget konsekvensen. Tirsdag sendte den et informationsbrev til forældre til børn i skoler og klubber, hvori der advares mod de mange hadegrupper på Facebook.

Tag ansvar, forældre
- Der ligger et ansvar hos forældrene, som skal vide noget om den kommunikation, de unge driver på Facebook. Børnene skal lære at være fornuftige. Ét er freds- og ærekrænkende udtalelser, noget andet er vold, siger Richo Jensen.

Hos Red Barnet har psykolog Kuno Sørensen hørt fra flere forskellige SSP-konsulenter rundt omkring i landet, at de sociale medier bliver brugt til at indkalde tæskehold.

0 kommentarer
Vis kommentarer