Titusinder protesterer i Rom mod spareplan

Den italienske regerings spareplaner har fået 10.000 af mennesker på gaden i Rom, hvor de deltog i en protestmarch, arrangeret af landets største fagforening

Titusinder af offentligt ansatte har deltaget i en protestmarch i Rom, der var arrangeret af Italiens største fagforening mod regeringens spareplan, der skal nedbringe landets budgetunderskud og store offentlige gæld.

Den arrangerende CGIL-fagforening siger, at 100.000 mennesker har marcheret gennem det historiske centrum af Rom, mens politiet vurderede folkemængden til cirka 25.000, oplyser det italienske nyhedsbureau Ansa.

- Spareplanen er uretfærdig, da det er altid de samme, der skal betale, siger fagforeningens generalsekretær Guglielmo Epifani.

- Planen rammer kun visse mennesker og stimulerer hverken økonomien eller investeringer og slet ikke arbejdspladser for unge, tilføjer han.

Premierminister Silvio Berlusconis regering vedtog i slutningen af maj en spareplan på knap 25 milliarder euro (187,5 milliarder kroner) i løbet af 2011 og 2012 med det formål at kontrollere underskuddet og at berolige de finansielle markeder, der er bekymret over Italiens massive offentlige gæld.

Den italienske regerings planer går blandt andet på at fastfryse lønningerne i den offentlige sektor i tre år, intensivere kampen mod skatteunddragelse og at beskære de ministerielle budgetter med 10 procent.

Det største oppositionsparti, Det Demokratiske Parti (PD), har også bebudet en protest 17. juni i Rom mod, hvad det kalder en uretfærdig spareplan.

Fagforeningen CGIL, der har fem millioner medlemmer, har opfordret til generalstrejke 25. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer