16-årig eventyrer i nød på havet

Den amerikanske teenager Abby Sunderland har udsendt nødsignal fra sin sejlbåd i Det Indiske Ocean

16-årige Abby Sunderland steg i januar til søs som eneste person om bord på den 11 meter lange sejlbåd Wild Eyes. (Foto: AP)
16-årige Abby Sunderland steg i januar til søs som eneste person om bord på den 11 meter lange sejlbåd Wild Eyes. (Foto: AP)

En redningsaktion er netop nu i gang for at finde frem til en nødstedt amerikansk teenagerpige, som sejler jorden rundt alene i en sejlbåd.

Abby Sunderland, 16, udsendte torsdag et nødsignal fra sin båd i Det Indiske Ocean. Forinden var satellitforbindelsen til den 11 meter lange sejlbåd 'Wild Eyes' røget. Siden har ingen hørt fra pigen.

Sunderland befinder sig i et uroligt farvand med høje bølger og kraftige vindstød. Der er mindst 600 kilometer til det nærmeste skib, oplyser familien, som følger Abbys jordomsejling fra Californien.

- Hun befinder sig midt i ingenting. Der er intet, som er tæt på hende, siger Sunderlands bror, Zac, til CBS News.

Nærmeste land er øen Reunion Island ved Madagaskar ud for det sydøstlige Afrika. Der er sendt to både ud mod Sunderlands position. De vil tidligst nå frem om 40 timer. Et fly fra Qantas Air vil overflyve området fredag morgen, oplyser det australske luftfartsselskab.

0 kommentarer
Vis kommentarer