Chaufførstrejke lammer fortsat postkørsel

Op mod 180 chauffører fra Post Danmark fortsætter deres strejke. Derfor må de fleste danskere øst for Lillebælt torsdag finde sig i nok en dag uden post

De fleste postkasser øst for Lillebælt vil heller ikke torsdag se så meget som et enkelt brev, mens post til og fra jyske husstande ikke bør blive berørt. Det oplyser Post Danmark til Ritzau.

De store uregelmæssigheder i leveringen af post på Fyn, i Københavnsområdet samt på resten af Sjælland skyldes, at mellem 170 og 180 af Post Danmarks chauffører fortsætter den strejke, de satte i værk natten til onsdag.

På trods af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse lykkedes det onsdag at få bragt post ud til det meste af Frederiksberg og Københavns indre by. Hvorvidt disse glædelige undtagelser fortsætter torsdag er yderst usikkert.

- Det er en meget beklagelig situation, siger Hans Erik Nielsen, chef for Personale i Post Danmark.

Det er overenskomstansatte chauffører fra fagforeningen 3F, der har nedlagt arbejdet i protest mod de lokale lønforhandlinger.

- Det, vi har tilbudt, opfatter medarbejderne åbenbart ikke som tilfredsstillende. Vi vil gerne forhandle videre med dem, men det kræver naturligvis, at de går i arbejde igen, siger Hans Erik Nielsen.

Chaufførerne kører normalt posten ud til distributionscentrene, hvor postbudene så kan bringe dem det videre stykke til danskernes postkasser. Men eftersom arbejdet blev nedlagt natten til onsdag, er posten mange steder strandet på de store postcentre. Derfor må danskere, der venter på et vigtigt brev, formentlig væbne sig med tålmodighed.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Men når brevet ikke er nået frem til distributionscentret, er det stort set umuligt for os at finde det frem til enkeltpersoner, siger Hans Erik Nielsen.

Også pakkeomdelingen på Sjælland og Fyn er berørt.

Du kan følge postsituationen ved at gå på www.postdanmark.dk, vælge Dagens Post og taste dit postnummer.

0 kommentarer
Vis kommentarer