Skræmte Falck-ejere afblæser børsnotering

Ejerne af redningskoncernen Falck har trukket i nødbremsen og udskyder børsnoteringen af selskabet på ubestemt tid. De nervøse aktiemarkeder er årsagen

Den storstilede børsnotering af redningskoncernen Falck A/S er glippet i sidste øjeblik.

Det er for stor usikkerhed i markedet og dermed for lave aktiepriser, som får ejerne til at udskyde børsintroduktionen på ubestemt tid, skriver dagbladet Børsen.

- Falcks ejere afstår fra at tage yderligere skridt i retning af en børsnotering i det nuværende, meget volatile marked, siger Lars Terney, der er partner i Nordic Capital, som sidder på næsten 72 procent af aktierne i Falck.

Storaktionærerne bag Falck, der foruden Nordic Capital tæller ATP Private Equity Partners og svenske Folksam, har regnet sig frem til, at usikkerheden på verdens finansmarkeder kun har været større i de seneste 15 år i forbindelse med den amerikanske finanskoncern Lehman Brothers' krak i september 2008.

Da Falcks ejere først varslede en børsnotering i december, beregnede dagbladet Børsen prisen til at være over ni milliarder kroner.

Senere fortsatte markederne med at stige, og i midten af april kunne prisen for Falck sagtens regnes til 11 milliarder kroner.

Senere er finanskrisen blusset op igen med Grækenlands alvorlige gældsproblemer, og det kan have sænket investorernes vurdering af Falck betragteligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer