Århus-demo vil ha' valg og ny regering

Største faglige demonstration i Århus siden 2003 - omkring 4000 på Rådhuspladsen i Århus kræver valg og en ny regering

Folketingsmedlem Mette Frederiksen var blandt talerne på adskillige års største demonstration i dag i Århus. (Foto: Peter Hove Olesen)
Folketingsmedlem Mette Frederiksen var blandt talerne på adskillige års største demonstration i dag i Århus. (Foto: Peter Hove Olesen)

Knap 4000 sommerklædte demonstranter sluttede op, da LO i Århus onsdag eftermiddag manede til kamp mod regeringen og dens genopretningsplan.

Fremmødet til demonstrationen på Rådhuspladsen, arrangeret af fagbevægelsen, er den største siden 2003, lyder det fra repræsentanter fra LO.

Mange af byens store industriarbejdspladser var repræsenteret. En del havde aftalt med deres arbejdsgivere, at folk kunne holde fri, for LO havde inden demonstrationen opfordret til, at arbejdet ikke skulle nedlægges nogen steder.

Appel til kommunerne
Blandt talerne var den lokale LO-formand Anders Munk, formanden for Dansk Metal Aage Madsen, formanden for FOA Kirsten Normann samt folketingsmedlem Mette Frederiksen (S).

Kirsten Normann kom med en kraftig opfordring til regeringen og kommunerne, når forhandlingerne om det kommende års kommuneøkonomi indledes torsdag.

- Støt borgerne. Sig nej til nulvækst og besparelser, sagde Kirsten Normann.

Folketingsmedlem Mette Frederiksen (S) beskyldte regeringen og Dansk Folkeparti for at udpege særlige, svage befolkningsgrupper til at betale for genopretningsplanen.

- Den uansvarlige genopretningsplan vil helt sikkert medføre øget fattigdom og ulighed i samfundet, sagde Mette Frederiksen, der blev mødt af spage buh-råb fra forsamlingen, da hun nævnte S-SF-planen om, at vi skal arbejde 12 minutter mere om dagen for at redde landets økonomi.

Med slutreplikken "det kræver et valg og en ny regering" fik hun dog hele forsamlingen med sig.

Demonstrationen i Århus er forløber for LO's og FTF's planlagte store demonstration på Christiansborgs Slotsplads på tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer