Annonce:
Annonce:

Price-brødre forsvarer foie gras-spisning

Det er op til en selv, om man vil spise lever fra tvangsfodrede dyr, mener de. Dyrenes Beskyttelse kalder det for dyremishandling

James og Adam Price mener ikke der er noget i vejen med at spise foie gras. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
James og Adam Price mener ikke der er noget i vejen med at spise foie gras. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Samfund

Brødrene James og Adam Price fra DR's populære madserie 'Spise med Price' fortryder ikke, at de i programmet spiser foie gras fra tvangsfodrede gæs.

I programmet viser de, hvordan man tilbereder den fede lever, der af mange betragtes som en delikatesse. Dyrenes Beskyttelse mener derimod, at de to madglade brødre inspirerer danskerne til at støtte dyremishandling.

Men det må være en individuel vurdering, om man vil sætte tænderne i foie gras, skriver James og Adam Price i et skriftligt svar til Ritzau.

Vi har truffet valget
- I kogebogen til programmerne tager vi diskussionen omkring foie gras og konkluderer, at det må være op til den enkelte, om man mener, at ens gastronomiske begejstring for foie gras opvejer ens betænkeligheder ved produktionen. Det valg har vi truffet, og derfor bruger vi foie gras, skriver de.

Annonce:

I DR bakker chefen for DR Undervisning, Ole Hjortdal, op om brødrene. Han understreger, at 'Spise med Price' ikke er et forbrugerprogram, og han vil ikke afvise, at DR også fremover vil lade foie gras indgå i stationens programmer.

- I udsendelsen forklarer brødrene Price foie gras'ens historie og uhensigtsmæssige produktionsform. Vi har stor respekt for dyrevelfærd. Men vi mener, at det er op til seerne selv at tage stilling til, om de vil spise foie gras, siger han.

Tænk på lørdagskyllingen
Brødrene Price opfordrer til, at danskerne tænker mere over forholdene for de lørdagskyllinger, der spises i stort antal frem for at skabe hysteri om foie gras.

- Vi mener, at det har langt større betydning, at vi sætter fokus på produktion af kvalitetsfødevarer indenfor for eksempel fjerkræproduktion, end at lade debatten handle om det nicheprodukt, som foie gras trods alt er, skriver de.

Dyrenes Beskyttelse vil have foie gras forbudt i Danmark. Det er i dag ikke ulovligt at spise eller importere foie gras, men det er ulovligt selv at tvangsfodre dyr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: