Mærsk undersøger muligt olieudslip

Danske og tyske miljø-observationsfly har tirsdag og onsdag registreret olie på havoverfladen nær Dan-, Halfdan- og Kraka-oliefelterne i Nordsøen

Maersk Oil undersøger i øjeblikket et muligt olieudslip, som er blevet observeret nær Mærsk-oliefelter i Nordsøen.

Undersøgelserne retter sig mod både på produktionsanlæg og til vands og fra luften, men Maersk Oil har ikke umiddelbart kunnet identificere uregelmæssigheder i driften, der kan forklare observationerne.

- Vi samarbejder med de relevante myndigheder, men kan ikke konstatere noget unormalt i vores udledninger, hvis olieindhold er klart inden for Miljøstyrelsens grænseværdier, siger Franz Willum Sørensen, underdirektør i Maersk Oil, i en pressemeddelelse.

Maersk Oil har forebyggende iværksat sit oliespildsberedskab. Det betyder blandt andet, at en 1200 meter flydespærring fragtes fra Esbjerg til Dan-feltet omkring 200 km ude i Nordsøen.

Miljøberedskabet forventes fremme i morgen.

- Vores data indikerer ikke noget olieudslip, men vi vil hellere sætte miljøberedskabet i gang en gang for meget end en gang for lidt, siger Franz Willum Sørensen.

Der må højst være 30 milligram olie per liter renset og udledt produktionsvand. De målinger, Maersk Oil har foretaget, har ikke vist overskridelser. Maersk Oils målinger ligger i spændet 5 til 16 milligram per liter renset og udledt produktionsvand.

0 kommentarer
Vis kommentarer