Henning Mankell er en fri mand

Den svenske succesforfatter Henning Mankell er efter alt at dømme på fri fod og på vej ud af Israel. Han har været tilbageholdt siden angrebet på konvoj mandag

Henning Mankell er efter alt at dømme blevet sat på fri fod. (Foto: AP)
Henning Mankell er efter alt at dømme blevet sat på fri fod. (Foto: AP)

Forfatteren bag de populære Wallander-krimier, svenskeren Henning Mankell, er på vej til at blive fløjet ud af Israel. Det oplyser talsmanden for græsrodsbevægelsen "Ship to Gaza", Mikael Löfgren, ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Mankell blev mandag tilbageholdt af de israelske myndigheder, da han var om bord på ét af de nødhjælpsfartøjer, som israelske soldater angreb. Ifølge Aftonbladet har Mankell angiveligt valgt at lade sig deportere sammen med to andre tilbageholdte svenskere.

På den måde slipper de for retsforfølgelse i Israel. Svenskerne har således fået et ultimatum om enten at forlade Israel eller at blive stillet for retten.

I alt 11 svenskere var om bord på nødhjælpskonvojen til Gaza, hvor mindst 9 personer blev dræbt, da den blev angrebet af israelske soldater.

Det svenske Udenrigsministerium oplyser ifølge Aftonbladet, at man tirsdag formiddag har lokaliseret samtlige 11 svenskere. Ingen af dem er kommet alvorligt til skade under den israelske aktion.

Aftonposten skriver, at seks svenskere stadig er tilbageholdt i Israel.

0 kommentarer
Vis kommentarer