Livgarden: Det er hårdt at se på

Livgarden tager skarpt afstand fra nazi-soldat, som udbreder sig om nationalsocialisme iført uniform, men kan ikke lægge sag an mod ham

Daniel Carlsen får igen af Venstres Ungdom, efter han har beskyldt partiet for at være 'rabiate' og 'ekstreme'. (Foto: Screenshot fra Youtube)
Daniel Carlsen får igen af Venstres Ungdom, efter han har beskyldt partiet for at være 'rabiate' og 'ekstreme'. (Foto: Screenshot fra Youtube)

Den tidligere værnepligtige i Livgarden, nazisten Daniel Carlsen, optræder i en Youtube-video, hvor han iført Livgardens tjenesteuniform propaganderer for nationalsocialisme foran et stort hagekors-flag.

Læs:Nazi-soldat: Lars Løkkes søn er rabiat.

Hos Livgarden kender man til videoen, og den har vakt noget nær forfærdelse.

- Det er svært at se på, at han sidder ved siden at et hagekors og kommer med den slags udtalelser iført hærens uniform med vores mærker på, siger pressechef Christine Dahl.

Tager dyb afstand
- Vi har haft Auditørkorpset på sagen, men de var nødt til at henlægge den, fordi han taler om et lovligt parti (DNSB, red.).

- Men for at gøre det klart: Livgarden tager den dybeste afstand fra det, og ønsker på ingen måde at blive associeret med hans syn på nationalsocialismen, siger Christine Dahl til ekstrabladet.dk.

I videoen kalder Daniel Carlsen også Venstres Ungdom (VU) for 'rabiate' og 'ekstreme', og beskylder partiet for at sikre den hvide races undergang med deres indvandrerpolitik.

Umoden og forstyrret fyr
- Jeg har svært ved at tage Daniel Carlsens påstande om VUs politik seriøst. VU går ind for en integrationspolitik som bygger på et noget-for-noget princip, hvor udlændige der kan få et job i Danmark er mere end velkomne. Hvordan det kan føre til 'den hvide races undergang', som den unge nazist påstår, har jeg meget svært ved at se, siger Jakob Engel Schmidt, landsformand for Venstres Ungdom.

- Det virker som om, at Daniel Carlsen er en temmelig umoden og forstyrret fyr, som bør tænkte før han taler. Derfor er det ærlig talt lidt bekymrende, at det danske forsvar har uddannet ham til at føre krig og betjene våben, siger Schmidt til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen