Nationalbanken gennemgår rejseregler

Rejsebestemmelserne i Nationalbanken skal gemmengås. Det sker efter direktør Nils Bernsteins dyre rejser

Nationalbanken gennemgår nu rejsebilag, efter Ekstra Bladet har afsløret, at direktøren har været på særdeles dyre rejser - betalt af skatteyderne. (Foto: Jan Unger)
Nationalbanken gennemgår nu rejsebilag, efter Ekstra Bladet har afsløret, at direktøren har været på særdeles dyre rejser - betalt af skatteyderne. (Foto: Jan Unger)
Følg Samfund

Nationalbankdirektør Nils Bernsteins dyre rejser til Istanbul og Singapore får nu banken til at gennemgå sine rejsebestemmelser. Det siger formand for bankens bestyrelse og repræsentantskab Søren Bjerre-Nielsen i en udtalelse.

- Direktionen vil i den kommende tid gennemgå rejsebestemmelserne med henblik på eventuelle justeringer og ajourføringer, herunder se på om reglerne for ægtefællers deltagelse er tidssvarende, hedder det i udtalelsen.

Gennemgangen sker efter, at Ekstra Bladet i en række artikler blandt andet har dokumenteret, at Nils Bernstein og hans direktørkollega, Jens Thomsen, har brugt 90.000 kroner på en femdages tur til Tyrkiet. Turen blev dyrere af, at direktørerne havde deres koner med på statens regning. De to direktører har også brugt 144.445 kroner på en tur til Singapore, hvor Jens Thomsens kone var med.

Ifølge Søren Bjerre-Nielsen er artiklerne blevet diskuteret i direktionen og bestyrelsen og efterfølgende blandt medlemmerne af bankens repræsentantskab.

Han oplyser desuden, at Nationalbanken hidtil har skelet til reglerne for ministerrejser, og at man nu vil undersøge, om ministrene har ændret adfærd.

Både Venstre og De Konservative har krævet, at Nils Bernstein forklarer sine dyre rejser og fremlægger Nationalbankens rejseregler for Folketingets Finansudvalg.

Senest har Ekstra Bladet dokumenteret, at Nils Bernstein og Jørn Thomsen bruger dobbelt så mange penge på deres rejser som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på sine. For eksempel koster bankdirektørernes flybilletter til Bruxelles små 9000 kroner, mens finansministeren klarer sig med en billet på økonomiklassen til 4600 kroner.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind