Mere hjælp til hjemvendte soldater

Et nyt veteranforum skal kigge på bedre forhold blandt de stadig flere hjemvendte soldater, der lider af fysiske og psykiske mén

Der er mere hjælp på vej til soldater, der kommer hjem. (Arkivfoto: Jens Dige / POLFOTO)
Der er mere hjælp på vej til soldater, der kommer hjem. (Arkivfoto: Jens Dige / POLFOTO)

I lyset af at stadig flere soldater kommer hjem med fysiske og psykiske mén, har forsvarschefen valgt at nedsætte et veteranforum.

Forummet skal bestå af frivillige organisationer og personaleorganisationer, der skal diskutere initiativer til fremtidige projekter, der kan forbedre den samlede støtte til de hjemvendte soldater med mén.

- Siden jeg tiltrådte som forsvarschef, har indsatsen over for soldater med fysiske og psykiske mén som følge af deres indsats i internationale operationer været en af mine prioriteter, skriver forsvarschef, general Knud Bartels i en mail til Ritzau.

Tilbage i marts kunne en opgørelse fra Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) fortælle, at 281 hjemvendte soldater har forsøgt selvmord. 177 af de 281 har forsøgt mere end én gang.

Denne dystre melding fik forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) til at love en forbedring af veteranpolitikken. Hun vil blandt andet "formulere en bedre politik, så det fremadrettet skal være klart og præcist, hvordan vi hjælper".

Erfaringerne fra netop nedsatte veteranforum vil da også indgå i det igangværende arbejde med at udarbejde en veteranpolitik i samarbejde med Forsvarsministeriet.

Knud Bartles understreger dog, at forummet ikke er det første skridt på vejen, men en videreudvikling af det igangværende arbejde. Det vil derfor ikke komme som en erstatning, men som et supplement hertil.

- Forsvarets erfaringer på området er løbende blevet øget, og vi har iværksat en lang række foranstaltninger med henblik på at optimere indsatsen. Det er min overbevisning, at disse bestræbelser skal gennemføres i tæt samarbejde med de organisationer, der udfører det frivillige arbejde, skriver Knud Bartels.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere