Indvandrerne klumper sig sammen

Der er stor forskel på, hvor mange indvandrere der bor i de enkelte kommuner i Danmark. På kortet herunder kan du zoome ind på hver enkelt kommune og se, hvor mange indvandrere der bor der

Følg Samfund

Indvandrere og efterkommere klumper sig sammen i enkelte kommuner som København, Høje-Taastrup, Ishøj og Albertslund.

- Det er et problem, når der er en høj koncentration af indvandrere og efterkommere, siger Masoum Moradi, der selv er kommet til Danmark fra Iran og som til daglig arbejder som teamleder på Jobcentret i Svendborg.

Parallelsamfund blomstrer op
Mange kommuner der ligger i yderområdet, er hjem for meget få indvandrere og efterkommere. I Jammerbugt Kommune, der ligger i Nordjylland, udgør indvandrere og efterkommere kun 3,52 % af kommunens samlede befolkning, mens hver tredje indbygger i Ishøj Kommune er enten indvandrer eller efterkommer.

Teamlederen fra Svendborg har i mange år beskæftiget sig med integration. Hans erfaring fra virkeligheden er, at indvandrere søger sammen i ghettoer i større byer, som fx Ishøj og Odense.

- Vi skal forholde os til det nu. For hvis vi ikke gør noget, vil et parallelsamfund udvikle sig. Hvis det sker, mister indvandrere kontakten til det danske samfund, siger Masoum Moradi til ekstrabladet.dk.

Gulerødder for indvandrere
Masoum Moradi frygter udviklingen og understreger, at samfundet slet ikke har gjort nok. Der skal gulerødder til, før indvandrere og efterkommerne bosætter sig i alle danske kommuner.

- Jeg kunne godt tænke mig, at regeringen arbejdede med incitamenter, der fik indvandrere til at bosætte sig i hele landet. Fx ved at bygge boliger der appellerer til indvandrere. Hvorfor skal de alle bo i Vollsmose og Ishøj?

På det interaktive kort over artiklen kan du zoome ind på alle danske kommuner og se, hvor mange indvandrere og efterkommere der bor der. Tallene, der ligger til grund for kortet, stammer fra Danmarks Statistik.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind