(404) Ekstra Bladet - siden blev ikke fundet

Siden blev ikke fundet
(fejl 404)

Ser ud til at siden ikke findes.

Klik her for at komme til forsiden

eller

Klik her og fortæl os meget gerne, hvad du søgte, men ikke fandt

Vi arbejder hver dag på at undgå fejl, og på at levere en god oplevelse med vores indhold og services. Tak for hjælpen.

Undskyld ulejligheden

ekstrabladet.dk

Israel mindes Holocaust

Israel holder to minutters stilhed for at mindes ofrene for det nazistiske Holocaust, hvor seks millioner jøder blev myrdet

Over hele Israel gik folk i stå i to minutter i formiddag. Det skete for at mindes de mange jøder, der mistede livet under anden verdenskrig. (Foto: AP)
Over hele Israel gik folk i stå i to minutter i formiddag. Det skete for at mindes de mange jøder, der mistede livet under anden verdenskrig. (Foto: AP)

Sirenerne hylede mandag i to minutter over hele Israel, der markerede mindedagen for Holocaust.

Trafikken gik i stå præcis kl. 07.00. Bilister forlod deres køretøjer og stod ved siden af bilerne, fodgængere stoppede op og stod med hovederne bøjet.

Årsagen til de to minutters stilhed var den årligt tilbagevendende Mindedag for Holocaust, hvor Israel mindes de seks millioner jøder, som blev udryddet ved det nazistiske Holocaust under Den Anden Verdenskrig.

Faktisk begyndte mindedøgnet søndag efter solnedgang. På Holocaustmuseet i Jerusalem, Yad Vashem, var såvel israelske ledere som overlevende fra Holocaust samt udenlandske diplomater samlet.

Både præsident Shimon Peres og premierminister Benjamin Netanyahu talte ved ceremonien, og de opfordrede verden til at fordømme Irans atomprogram for at sikre, at den "ligegyldighed", der kostede millioner af liv under Holocaust, ikke gentager sig.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen