Annonce:
Annonce:

Falbert ny spindoktor for Løkke

Fra vagthund til skødehund: Statsministeren forsøger at hemmeligholde ansættelsen

Falbert skal forsøge at gøre Løkke til statsmand. For det arbejde vil han få i omegnen af 1,2 mio. kr. årligt. (Foto: Mads Winther)
Falbert skal forsøge at gøre Løkke til statsmand. For det arbejde vil han få i omegnen af 1,2 mio. kr. årligt. (Foto: Mads Winther)
Annonce:
Følg Samfund
Annonce:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået ny spindoktor.

Hans navn er Bent Falbert, Ekstra Bladets afgåede ansvarshavende chefredaktør, der havde sidste arbejdsdag på bladet i går.

Ansættelsen ventes at sende chokbølger gennem Christiansborgs lange korridorer og vil med garanti forværre det i forvejen anstrengte forhold mellem regeringspartierne Venstre og Konservative.

Af samme årsag vil Lars Løkke forsøge at nedtone betydningen af Falberts ansættelse.

Kluntet titel
Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Falbert i sidste uge underskrev kontrakt med Statsministeriet. Hans formelle titel bliver ’ekstern konsulent i mediehåndtering’.

Den noget kluntede titel kan dog ikke skjule, at Falbert reelt skal fungere som spindoktor – altså prøve at få Lars Løkke til at fremstå som en handlekraftig statsleder, skaffe ham en stribe politiske sejre, lægge låg på skandaler og vende Venstres nedtur i meningsmålingerne.

Modsat tidligere spindoktorer i Statsministeriet skal Falbert ikke have kontor i selve ministeriet. Han skal arbejde hjemme fra det kontor, håndværkere for tiden ombygger på førstesalen i villaen på Frederiksberg.

Afsløret af Løkke
Det er Lars Løkke selv, der uforvarende er kommet til at afsløre det opsigtvækkende samarbejde. Det skete i en mail, som han i nat – klokken 00.23 – ville sende til sin nye medarbejder. Men Falberts mailboks på Ekstra Bladet blev på grund af hans fratrædelse pr. 31. marts lukket klokken 00.00. I stedet blev en sikkerhedskopi af mailen automatisk sendt til redaktionens centrale mailboks.

I mailen til ’Kære Bent’ skriver Lars Løkke:

’Jeg er glad for, at vi nu er enige om 1): Ingen pr-meddelelse om dig. 2): Hvis nogen spørger direkte, så bekræfter jeg, men nedtoner samarbejdet ved at fremhæve, at du ’kun’ er ekstern konsulent osv.

I næste uge holder vi som aftalt et kort aftenmøde i Stm (Statsministeriet, red.) med Karsten (departementschef Karsten Dybvad, red.), så du kan blive orienteret om arbejdsgangene.

I øvrigt glæder Sólrun og jeg os til at se dig og Jette (Falberts hustru, red.) til frokost i Græsted på søndag kl. 13. Men lad venligst være med at medbringe Olga (Falberts dræberhund, red.), som du truede med i telefonen. Bella (Løkkes hund, red.) skulle gerne overleve påsken ... Din Lars’

Råd om megafon
En centralt placeret kilde i Statsministeriet bekræftede i nat Falberts ansættelse:

– Statsministeren har holdt kortene meget tæt ind til kroppen. Kun få har kendt til samtalerne med Falbert. De har primært mødtes uden for huset, siger kilden, der kræver anonymitet.

Et af møderne blev holdt på Marienborg 8. februar umiddelbart efter, at en groggy Lars Løkke var vendt hjem fra sin stærkt kritiserede vinterferie til Tenerife.

Mens en Ekstra Bladet-medarbejder stod uden for Marienborgs gitterport og forsøgte at råbe statsministeren op med en megafon, sad Falbert til møde med Lars Løkke i en af slottets stuer – og gav sit første råd som kommende spindoktor.

Ekstra Bladets kilde forklarer:

– Al den halløj med megafonen gjorde statsministeren skidesur, for nu at sige det ligeud.

– Han spurgte Falbert: ’Hvad fanden skal jeg gøre? Prøv at høre – din medarbejder råber, om jeg er kørt træt som statsminister. Hvad ville du svare?’

– Falbert grinte og sagde: ’Tja, foreslå at købe en større megafon’, husker kilden.

Og det var præcis, hvad Lars Løkke til stor morskab svarede på sit pressemøde dagen efter, da Ekstra Bladet borede i hans manglende reaktion på Marienborg.

Telefonen lukket
Ekstra Bladet forsøgte i nat at få kommentarer fra det nye makkerpar i dansk politik, men hverken Lars Løkke eller Falbert besvarede opkald.

Heller ikke henvendelse på Falberts bopæl gav resultat.

Huset var mørklagt og ingen tilsyneladende hjemme. For heller ikke hunden Olga reagerede, da Ekstra Bladet ringede på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: