Annonce:
Annonce:

Falbert truer med comeback

Ekstra Bladets chefredaktør gennem de seneste 24 år siger i dag farvel til Rådhuspladsen - læs her, hvad der kan få ham til at komme tilbage

Bent Falbert på det kontor ud mod Rådhuspladsen i København, som i dag er hans for sidste gang. Han kommer ikke til at savne de panfløjtespillede peruvianere på pladsen... (Foto: Jan Unger)
Bent Falbert på det kontor ud mod Rådhuspladsen i København, som i dag er hans for sidste gang. Han kommer ikke til at savne de panfløjtespillede peruvianere på pladsen... (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Samfund

- Jeg er kommet punktligt på arbejde gennem 39 år - så i dag synes jeg, at jeg godt kan tillade mig en kitdag.

Bent Falbert står tidligt op, også selv om han ikke skal på arbejde på Ekstra Bladet. I mandags fyldte han 63 - nu kan det være nok med faste mødetider. I dag skal han møde på ’Bladet’ for sidste gang. I 39 år har han været ansat. Gennem de seneste 24 år som chefredaktør og de allerseneste 21 som ansvarhavende - den person, som tager skraldet, når nogen, berettiget eller uberettiget, mener, at avisen har forbrudt sig mod loven.

Annonce:

To celler, to fingre
Avisen, står der. Og avis - det er det først og fremmest for Bent Falbert, som opgav at følge med produktionen, da Ekstra Bladet ’gik fra blyet’.

- Jeg synes ikke, at jeg har problemer med teknik. Jeg skal stadig skrive lige så hurtigt, som jeg tænker, siger Falbert, mens intervieweren mumler noget om, at det kan jo tolkes på flere måder.

- Ja, to hjerneceller og to fingre, det passer fint sammen, siger chefredaktøren venligt.

- Og når disse to gange to har gjort deres, så må andre finde ud af at få resultatet ud til offentligheden?

- Ja!

Flere fejl på nettet
- Men du har jo også været ansvarhavende chefredaktør for noget så moderne som ekstrabladet.dk - hvordan har du haft det med det?

- Der er den store glæde ved papiravisen, at jeg har kunnet nå at læse den, inden den blev trykt, og dermed har jeg kunnet fange de værste dumheder. Det er sværere med jer på nettet, for I smider jo bare nyhederne ud, så snart tingene sker. Det giver flere fejl i farten - sjusk og ting, vi skulle have tænkt mere over.

De sjoveste retssager
- Og i den sammenhæng vil jeg lige minde om, at jeg ikke stopper helt. Blandt andet har jeg 14 verserende retssager. Dem vil jeg gøre færdig. Som det danske system er, rejses sagerne personligt imod den ansvarhavende chefredaktør - altså mod mig - så der er omkring to års fast arbejde med at gå i retten.

- Du lyder ikke, som om det er særlig byrdefuldt?

- Nej, der er ganske morsomt. Også andre deltagere i retssystemet synes, at retssager, hvor Ekstra Bladet er indblandet, er sjovere end de fleste andre.

Ingen øv-sager
- På Ekstra Bladet ved vi, at der er retssager, som du har været mere træt af end andre - er der øv-sager imellem de 14, du har tilbage?

- Nej, der er vist ingen af de dér irriterende sager, som skyldes sjusk. Det mener jeg ikke.

- Er der flere tabersager mod ekstrabladet.dk end mod avisen?

- Narhj, det tror jeg egentlig ikke. Vi vinder rundt regnet tre ud af fire sager, som anlægges, og jeg synes ikke, at det er anderledes med nettet. Det er i øvrigt som regel småsager, der handler om ekstrabladet.dk.

Gadaffi eller Morrison
- Så det er ikke de nye udfordringer med medier som ekstrabladet.dk, der får dig til at holde op nu?

- Nej, overhovedet ikke. Og jeg holder jo heller ikke helt op. Ud over retssagerne vil jeg husere, mest i avisen om søndagen med Falberts Gabestok, men også ved andre lejligheder.

- Apropos gabestok - du ved formentlig, at du blandt medarbejdere og kolleger på Rådhuspladsen (alene på grund af dit udseende, selvfølgelig) i lang tid blev kaldt ’Ekstra Bladets svar på Libyens Moammar Gadaffi’?

- Joh...

- ... som regel fulgt af ordene: ’dog uden Gadaffis charmerende egenskaber’?

- Joh. Før det var det Jim Morrison, jeg blev sammenlignet med, såeh..

- Vil du hellere sammenlignes med Morrison end med Gadaffi?

- Narj! Det er sgu for slapt. En sølle rocksanger, som ikke engang kunne holde sig i live!

Flytter kontoret hjem
- Nu holder du kitdag og tillader dig at møde sent. Men du skal ind i eftermiddag og sige farvel til os. Hvad laver du inden da?

- Årh, nu vil jeg da lige gøre opmærksom på, at jeg var på arbejde i aftes til klokken var 22, hvor jeg sad og skrev til avisen.

- Men jeg er jo ved at flytte mit kontor herhjem, så huset er fyldt med håndværkere. der skal ganske mange stik og ledninger til. Og i dag har jeg også tænkt mig at tage ud og se på et skrivebord...

Stav til Peddigrør
- Der er en annonce i avisen i dag om, at du holder op - uden rigtig at holde op.

- Nå...

- Den så du ikke i aftes, inden du gik hjem?

- Nej, det gjorde jeg ikke. Og jeg har ikke set avisen endnu...

- Hvordan har du det med, at der er en stavefejl i den annonce?

- HVAD!!!???

- Ja, der er en stavefejl..

- Det passer forhåbentlig ikke.

- Joh, det vil jeg mene. Hvordan staver du til peddigrør?

- P E dobbelt D i G- rør!

- Ja. I avisen står: ’Falbert tør - hvor andre fletter pettirør’!

- Nej! Nej! Det er ikke rigtigt! Det er jo skandaløst!

Falberts Sprogrøgteri
Bent Falbert lød faktisk en kort stund, som om han var ved at tabe mælet. En ganske uvant situation, skal vi hilse og sige. Og så spørger han igen:

- Det er da ikke rigtigt?

- Jo. Nu ved jeg jo ikke, hvem der har skrevet annonceteksten...

- Nej! Men nogen i redaktionssekretariatet burde da i løbet af dagen og aftenen have læst lige præcis dén annonce - og fået det rettet!!!!!

Og her kommer så løftet om, at vi måske alligevel ikke har set det sidste til Bent Falbert på Rådhuspladsen i København - i hvert fald ikke i hans mangeårige rolle som leder af korrekturens trofaste stab af sproglige lugekoner:

- Jeg garanterer jer én ting: Jeg vil fortsætte med Falberts Sprogrøgteri, indtil det øjeblik, de hamrer sømmene i kistelåget. I skal bare fortsætte på dén måde - så kommer jeg igen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: