Google lukker ned i Kina i april

Kinesiske medier skriver, at den amerikanske webgigant Google vil forlade Kina i april efter i længere tid at have forhandlet med landets myndigheder

Den amerikanske internetgigant Google lukker selskabets forretning i Kina på grund af censur og netspionage. Ifølge kinesiske medier annoncerer amerikanerne muligvis offentligheden om beslutningen i næste uge.

- Vi har fundet ud af, at Google forlader Kina den 10. april, men informationen er ikke blevet bekræftet af Google endnu, citerer avisen China Business News et kinesisk reklamebureau, der samarbejder med amerikanerne, for.

Det står ikke klart, om det er alle Googles kinesiske afdelinger som lukkes ned. Avisen citerer en Google-medarbejder for, at selskabet informerer offentligheden mandag og desuden fortæller om kompensation til de ansatte.

Talskvinden for Google i Kina, Marsha Wang, nægter at kommentere på rygterne. Hun siger til nyhedsbureauet AFP, at der "ikke er nogen opdatering" på selskabets situation.

Google har kritiseret Kina for, at kinesiske netspioner har angrebet Gmail-e-mailkontoer, der tilhører menneskerettighedsaktivister. Desuden sagde selskabet, at det vil gøre oprør mod landets censurpolitik på Google.cn.

0 kommentarer
Vis kommentarer