Politiker dropper anmeldelse af drabschef

Den radikale næstformand, Zenia Stampe, dropper politianmeldelse, efter drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi har beklaget udtalelser om rumænere

Anmeldelsen mod Ove Dahl er trukket tilbage. (Foto: Mogens Flindt)
Anmeldelsen mod Ove Dahl er trukket tilbage. (Foto: Mogens Flindt)

Drabschefen fra Københavns Politi slipper for en sag om racisme, efter at han har beklaget udtalelser om rumænere.

Den radikale næstformand, Zenia Stampe, har nemlig besluttet at trække den politianmeldelse tilbage, som hun lørdag indgav mod drabschefen.

- Jeg er glad for, at Ove Dahl nu beklager sine generaliserende udtalelser om rumænere. Nu hvor han har erkendt, at han gik for vidt, ser jeg ingen grund til at opretholde min anmeldelse, siger Zenia Stampe i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Jeg har ingen personlig interesse i at trække Ove Dahl i retten. Men jeg mener ikke, at de meget grove og generaliserende udtalelser om rumænere, som Ove Dahl kom med, kunne passere ubemærket, fortsætter hun.

Efter en rumænsk mands drab på en stewardesse på et hotel i København sagde Ove Dahl blandt andet til dagbladet Politiken, at "rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur".

Søndag beklagede han dog udtalelserne og understregede, at meningen var at sætte fokus på det stigende problem med kriminelle, der kommer fra blandt andet Østeuropa.

- Jeg skal derfor beklage, hvis jeg er kommet til at udtale mig specifikt om eksempelvis rumænere, eller at mine udtalelser er blevet tolket i den retning, hedder det i en udtalelse fra Ove Dahl.

Han erkender at have sagt, at de tilrejsende udenlandske kriminelle ofte står bag en mere afstumpet kriminalitet end den, man hidtil var været vant til.

- Dog skal jeg understrege, at jeg hverken kan eller vil tillægge navngivne nationaliteter en særlig kriminalitetskultur i den forbindelse, skriver Ove Dahl i sin beklagelse.