Politiken giver undskyldning til forkerte

Tøger Seidenfaden har undskyldt en forkert muslimsk organisation for krænkelserne ved Muhammedtegningerne. Chefredaktøren afviser at have begået en fejl

BT mener, at Politiken har begået en fejl, men chefredaktør Tøger Seidenfaden afviser. (Foto: Jens Dresling)
BT mener, at Politiken har begået en fejl, men chefredaktør Tøger Seidenfaden afviser. (Foto: Jens Dresling)
Følg Samfund

Én af de muslimske organisationer, som Politiken har givet en undskyldning for krænkelserne ved genoptrykningen af Muhammedtegningerne, har slet ikke klaget over de omstridte karikaturer. Da avisen fredag offentliggjorde forliget om en undskyldning, hed det, at det var en organisation kaldet Niqabat al-Ashraf med 70.000 medlemmer, der stod bag klagen til avisen, og som Politiken dermed havde indgået forliget med.

Men ifølge B.T. passer det ikke - Niqabat al-Ashraf har aldrig stået bag nogen klage til avisen om krænkelser af muslimer.

- Jeg kender slet ikke til, at der er klaget til en dansk avis på vegne af os, siger Niqabat al-Ashrafs talsmand Alsayed Mahmoud al-Sharif til avisen.

Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut i Kairo kan samtidig fortælle, at det er en helt anden organisation ved navn Elaph Ahlo Al-Bait, der står bag klagen. Aftalen om forliget blev indgået mellem den saudiarabiske advokat Faisal Yamani og Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden. Redaktøren forsvarer sig med, at han kun har talt med advokaten og derfor ikke har haft styr på organisationerne.

- Jeg har fået oplyst, at Niqabat al-Ashraf er en underorganisation til Elaph Ahlo Al-Bait, så jeg mener ikke, at der er begået fejl, siger Tøger Seidenfaden, der tirsdag satte sig for at undersøge, hvem han havde givet en undskyldning.

Men Seidenfaden er forkert på den, lyder det fra kommunikationschef fra Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut i Kairo, Kathrine Nielsen.

- Det er to forskellige organisationer for efterkommere af Muhammed. Niqabat al-Ashraf er ikke en underorganisation for Elaph Ahlo Al-Bait, men de kan godt dele medlemmer, siger hun.

Forliget er indgået mellem Politiken og i alt otte organisationer, der repræsenterer 94.923 af profeten Muhammeds 'efterkommere'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time