Brønderslev kommune frikender sig selv

Brønderslevs borgmester mener ikke, at kommunen har fejlet i sagen om de ni tvangsfjernede børn

Familien med de ni børn boede her på denne nedslidte og møgbeskidte ejendom i Brønderslev. (Foto: Ernst van Norde)
Familien med de ni børn boede her på denne nedslidte og møgbeskidte ejendom i Brønderslev. (Foto: Ernst van Norde)

Brønderslevs borgmester Lene Hansen (S) mener, at kommunen har handlet efter bogen i sagen, hvor et forældrepar fra Brønderslev er blevet varetægtsfængslet i fire uger for systematisk misbrug af deres 20-årige datter.

- Vi har ikke fejlet. Vi har gjort vores arbejde, og vi har gjort det godt, siger Lene Hansen til ekstrabladet.dk.

Forældrene - en 36-årig stedmor og en 40-årig far - blev fredag i et lukket grundlovsforhør i Hjørring fængslet i fire uger. De blev fængslet for grov vold og trusler, men retten fandt ikke, at der var begrundet mistanke om, at datteren var blevet sexmisbrugt.

Læs også:

Ny minister ind i Brønderslev-sag

Forældrepar fængslet for misbrug af datter

Brønderslev Kommune har fået flere advarsler fra naboer til familien, og kommunen er blevet kritiseret for ikke at tvangsfjerne børnene, der levede under kummerlige forhold.

Men Lene Hansen mener ikke, at der var grundlag for en tvangsfjernelse.

- Ingen i min forvaltning har haft den tanke, at de skal tvangsfjernes. Så længe de får den kærlighed og omsorg, og vi kan se de trives, så skal den måde de bor på ikke være en parameter for, om de skal tvangsfjernes, siger Lene Hansen, der understreger, at kommunen først tvangsfjernede børnene, da familiens 20-årige datter anmeldte forældrene for vold og misbrug.

Borgmesteren oplyser, at kommunen ikke har haft konstant fokus rettet mod den 20-årige datter, der angiveligt blev misbrugt af faderen og stedmoderen, da hun ikke har boet fast i hjemmet.

Klokken 17.00 fremlægger borgmester Lene Hansen en redegørelse for Brønderslev kommunes håndtering af sagen.

ekstrabladet.dk følger sagen...