Beder muslimske lande bryde med Norge

Yderliggående islamisk råd i Storbritannien opfordrer muslimske lande til at kappe diplomatiske forbindelser med Norge, efter avis har trykt en profetkarikatur

Tegningen har medført hacker-angreb, bl.a. her på dagbladet.no.
Tegningen har medført hacker-angreb, bl.a. her på dagbladet.no.

Britiske islamister opfordrer muslimske lande til at hjemkalde deres ambassadører fra Oslo og bryde alle diplomatiske forbindelser med Norge. Det sker efter, at den norske avis Dagbladet har trykt en tegning af profeten Muhammed karikeret som en gris.

Det er en selvudnævnt domstol for islamisk lov i Storbritannien, der kræver, at Oslo-ambassadørerne trækkes hjem, skriver avisen Aftenposten på sin nyhedsportal tirsdag.

Samtidig bliver folk i Europa opfordret til at protestere mod både den norske og de danske karikaturtegninger af Muhammed.

- De 57 muslimske stater må lægge pres på Norge og Danmark for at få dem til at standse sådanne tåbelige og krænkende tegninger, siger Suhaib Hassan fra Storbritanniens Islamiske Shariaråd.

Rådet, har ingen officiel status, men arbejder aktivt over store dele af Storbritannien. Suhaib Hassan kom med sine udtalelser i et interview med den halvstatslige iranske tv-kanal al-Alem.

Politiets efterretningstjeneste i Norge, PST, mener, at den opmærksomhed, som den norske Muhammedtegning for tiden får i Mellemøsten, kan påvirke trusselsbilledet i Norge.

Dagbladet bragte tegningen af Muhammed på sin forside den 3. februar. Det skete som illustration til en artikel om, at PST på sin profil på Facebook havde et link til den omstridte tegning.