Rabiat norsk muslim er anholdt for trusler

Fremtrædende norsk muslim er anholdt for at have truet to journalister på livet, da de forsøgte at tale med ham om hans rabiate holdninger.

Den yderliggående norske muslim Mohyeldeen Mohammad er onsdag eftermiddag blevet anholdt og sigtet for trusler på livet mod to journalister fra avisen Dagbladet.

Mohammad dukkede selv op på politistationen i Larvik i det sydlige Norge, hvor han blev anholdt på stedet og bragt til afhøring.

- Baggrunden for anholdelsen er, at manden ved 15-tiden tirsdag gentagne gange fremsatte trusler mod journalisterne fra Dagbladet, oplyser Vestfold Politidistrikt.

Politiet pågreb Mohammad, fordi man frygter, at han ellers vil ødelægge efterforskningen. Anholdelsen af den 24-årige mand sker, efter at Dagbladet har anmeldt ham for trusler.

Truede med at skyde
Dagbladsjournalisterne ønskede at tale med ham uden for hans eget hjem i Larvik tirsdag eftermiddag. Da han kom præsenterede journalisterne sig og sagde, at de ønskede at tale med ham.

- Hvis ikke i forsvinder nu, så bliver I skudt, sagde Mohammad til journalisterne ifølge dagbladet.no.

Journalisterne gentog deres ønske, men valgte at smutte, da den 24-årige ifølge avisen sagde:

- Der er folk på vej for at skyde jer nu.

På baggrund af dette valgte Dagbladet at anmelde Mohammad. Han er tidligere meldt til politiet af den norske Landsforeningen for Lesbiske, Homofile, Bifile og Transseksuelle (LLH), fordi han støtter stening af homoseksuelle.

Under en demonstration i weekenden mod gengivelse af en karikatur af profeten Muhammed i Dagbladet advarede Mohyeldeen Mohammad som hovedtaler for cirka 3000 fremmødte demonstranter om terror på norsk jord.