Ulv kan være bortløben slædehund

En slædehund forsvandt fra sin ejer på Haderslev-egnen den 23. december. Den kan muligvis forveksles med den ulv, som flere sønderjyder mener at have set

Ulven i Sønderjylland kan være en slædehund, der er løbet væk fra sin ejer. (Arkivfoto: Foto: Jeff Vanuga)
Ulven i Sønderjylland kan være en slædehund, der er løbet væk fra sin ejer. (Arkivfoto: Foto: Jeff Vanuga)

Den vilde ulv, som nogen mener at have set i Sønderjylland, kan være en løssluppen slædehund. Det mener vildtkonsulent Klaus Sloth efter at have fået en henvendelse tirsdag formiddag fra ejeren af en hund, som forvandt den 23. december fra Stepping nord for Haderslev.

LÆS: Kom bare, ulv!

- Jeg tør ikke sige noget med sikkerhed, men der kan være en sammenhæng mellem observationerne om en mulig ulv og den forsvundne hund, siger Klaus Sloth.

Den bortløbne hund, der lystrer navnet Fie, løb bort lige før jul og har været meldt savnet siden. Det drejer sig om en fire år gammel Alaska Mallamut, en slædehund, som kan ligne og er på størrelse med en ulv. Hunden har dog en anden opadgående haleføring end ulven.

Hverken Klaus Sloth eller hans kollega Svend Holm, der dækker hele det sønderjyske vildtområde, har fået henvendelser om, at landmænd den seneste tid har fået taget husdyr som får eller fjerkræ af en mulig ulv.

- Men vi har set flere rådyr, som på grund af svækkelse i den hårde vinter er blevet taget af ræve. De kan jage i flok i denne tid, siger Svend Holm.

LÆS: Sangerinde dræbt af ulve

De to vildkonsulenter havde tirsdag formiddag modtaget op mod 20 henvendelser om den mulige ulv. Observationerne er sket inden for en radius på 25-30 kilometer i nærheden af Vojens. Svend Hom opfordrer folk til hurtigt at henvende sig til Skov- og Naturstyrelsens vildtkonsulenter, hvis de observerer en mulig ulv. Ulven må ikke anskydes, da den er fredet i hele EU.

- Vi vil meget gerne hurtigt komme til stede for at studere sporene i sneen, men desværre har nyt snefald flere gange drillet arbejdet, siger Svend Holm.