Boligforening smider seks familier ud

Seks familier skal smides ud af Brabrand Boligforening, efter at sønnerne er dømt for brandstiftelse. Men der kan gå lang tid, før det sker

Brabrand Boligforening rydder op i familier med kriminelle sønner. Ikke færre end seks lejemål siges op, fordi seks sønner i familierne nu er dømt skyldige i brandstiftelse. Det skriver stiften.dk

Hermed indleder boligforeningen sin hidtil største udsmidningssag på grund af lejeres kriminalitet.

Beslutningen kommer oven på en afgørelse i Vestre Landsret mandag.

To palæstinensere på 19 samt en tredjemand på 20 blev her idømt henholdsvis tre et halvt års fængsel og fem års fængsel for et brandattentat på daginstitutionen Viben i oktober 2008.

I forvejen er tre andre dømt for samme forbrydelse ved byretten i Århus sidste år. Den endelige dom over de tre var resultatet af en ankesag.

- Alle seks dømte boede med deres familier i nogle af Brabrand Boligforenings lejligheder, da attentatet skete. Da Viben ligger på vores grund og ejes af os, har vi muligheden for at opsige lejemålet af alle medlemmer af de seks familier, siger formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen til stiften.dk efter rettens dom mandag.

Der er tale om seks store familier. Opsigelserne skal nu igennem boligretten. Der kan gå lang tid, før de eventuelt effektueres. Det viser fortidens eksempler, hvor boligforeningen efter flere års tovtrækkeri fik grønt lys i retten for udsmidning af samtlige medlemmer af tre familier. Også her var det sønnernes forbrydelser - blandt andet røveri inde på Brabrand Boligforeningens matrikelnumre, der var anledningen, skriver stiften.dk.