Er Kurt W.-video højre-propaganda?

Nikoline Astrid Nielsens hyldest-video til Kurt Westergaard blev sendt til avis af det stærkt Islam-kritiske, højreorienterede Trykkefrihedsselskabet. Selv nægter hovedpersonen, at der er en politisk dagsorden

17-årige Nikoline Astrid Nielsen beskyldes for at være en del af en højre-ekstrem propagandamission. (Foto: Screendump fra Youtube/Polfoto)
17-årige Nikoline Astrid Nielsen beskyldes for at være en del af en højre-ekstrem propagandamission. (Foto: Screendump fra Youtube/Polfoto)
Følg Samfund

17-årige Nikoline Astrid Nielsen er blevet landskendt for sin hyldestvideo til Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Berømmelsen er ikke nogen dans på roser for den unge kvinde, som har modtaget dødstrusler, og nu beskyldes for at være et led i en højreorienteret propaganda-mission.

Nikoline Nielsen blev interviewet af en journalist fra det stærkt Islam-kritiske og notorisk højreorienterede Trykkefrihedsselskabet, hvis formand Lars Hedegaard for nyligt var ude og sige, at muslimske mænd voldtager deres døtre.

Sendt til lokalavis
Siden har Trykkefrihedsselskabet promoveret videoen over for lokalavisen mja.dk, som var den første avis til at skrive om den.

Over for den venstreorienterede nyhedsportal Modkraft.dk. uddyber mja.dk's journalist Søren Nielsen:

- Jeg kunne med det samme se, at her var tale om en god historie. Det skyldes både, at pigen var lokal, men selvfølgelig også, at Kurt Westergaard er en meget omtalt person i disse dage.

Søren Nielsen siger ved samme lejlighed til Modkraft.dk, at videoen blev sendt til ham af en journalist på tidsskriftet Sappho, som udgives af Trykkefrihedsselskabet.

Medlem af Facebook-grupper
Modkraft.dk kobler også Nikoline Astrid Nielsen til det højeorienterede miljø, fordi hun på Facebook er medlem af grupper, som blandt andet er imod moskeer og ønsker autonome aktivister døde.

I eftermiddags viste ekstrabladet.dk's research, at hun var medlem af grupperne, men hun har senere meldt sig ud. Hun er dog stadig medlem af en gruppe, som hylder DF-formanden Pia Kjærsgaard.

Højreorienterede venner på Facebook
Nikoline Astrid Nielsen har ifølge nyhedsportalen også venner i den højreekstremistiske, århusianske hooligan-gruppe 'White Pride' og i foreningen 'Vederfølner', som er efterfølgeren til den nu opløste, nynazistiske forening 'Dansk Front'.

Det benægter kvinden dog over for ekstrabladet.dk.

- Det kan godt være, at jeg er venner med sådan nogle folk på Facebook, men ikke i virkeligheden, siger hun.

Hun benægter også, at der fra hendes side er politiske motiver med videoen.

- Jeg har kun lavet den for sjov. Der er intet politisk motiv. Jeg vil bare hjælpe stakkels Kurt Westergaard, siger hun til ekstrabladet.dk.

- Tilhører du selv det yderste højre, rent politisk?

- Jeg kan ikke se, hvorfor min politiske overbevisning har noget med sagen at gøre. Den har intet med videoen at gøre, siger Nikoline Astrid Nielsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?