Westergaard malede øksemanden før overfaldet

En mørk foroverbøjet mand med økse har Kurt Westergaard malet to dage før, han blev overfaldet

Om Kurt Westergaard havde på fornemmelsen, at en øksemand ville overfalde ham, må stå hen i det uvisse. Men ifølge sin gallerist, malede Westergaard denne akvarel - med en øksemand nederst i højre hjørne - to dage før overfaldet. (Foto: Galleri Draupner)
Om Kurt Westergaard havde på fornemmelsen, at en øksemand ville overfalde ham, må stå hen i det uvisse. Men ifølge sin gallerist, malede Westergaard denne akvarel - med en øksemand nederst i højre hjørne - to dage før overfaldet. (Foto: Galleri Draupner)
Følg Samfund

To dage før en øksemand trængte ind i Kurt Westergaards private hjem, ’forudså’ tegneren gerningsmanden bag den skræmmende hændelse.

- I akvarellen ’Grantræet’ har Kurt (Westergaard, red.) nederst i højre hjørne malet en mørk, foroverbøjet og lidt modfalden mand, der står med en økse, siger Erik Guldager fra Galleri Draupner, der udstiller Kurt Westergaards kunst.

Maleriet er en del af den H.C. Andersen-serie, som Kurt Westergaard har udstillet på galleriet i Skanderborg siden december. Alle akvareller blev i øvrigt solgt før ferniseringen.

Selvom galleriet oplever regulær mailstorm fra interesserede købere, holder Erik Guldager priserne på den verdensberømte tegner i ro på 5.600 kroner per akvarel.

Nægter at drive plat med høje priser
- Det ville være usædvanligt plat at lade priserne stige nu, hvor der er så meget opmærksomhed på grund af overfaldet, siger galleristen.

Erik Guldager indrømmer, at Kurt Westergaard samlet set, er den bedste sælgende kunstner, han har haft i stald, siden han i 1984 begyndte at sælge kunst. Og Westergaard er god kunst, siger han.

- Jeg er ikke mere naiv, end at jeg godt ved, at der bliver købt værker i sympati. Men hans værker er stor kunst. Ellers ville det ikke gå i længden, siger Erik Guldager.

Galleristen tøver ikke med at hæve Kurt Westergaard op blandt de allerbedste nulevende tegnere.

Fra Muhammed til kunstner
- Kurt er enestående. Man kan på utrolig lang afstand spotte hans streg. Han er en blændende illustrator, lyder skudsmålet fra galleristen i Skanderborg.

Som Erik Guldager siger, så er Kurt Westergaard for længst 'kommet videre end Muhammed-forløbet' og er trådt frem som kunstner.

Ventelisterne hos galleriet har i mellemtiden vokset sig så lang, at Erik Guldager helt har droppet listen. Og køberne? Det er alle typer; danske udenlandske, gamle og unge.

- Nogle kommer kørende til fra Zürich eller Lissabon, andre flyver ind fra New York. Vi har også haft en niårig pige, der blev fuldstændig betaget af en af tegningerne, så hun begyndte at lave storytelling over motivet, siger Erik Guldager.

Pigens far endte da også med at købe tegningen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller