Holland og UK vil have deres penge

Storbritannien vil have Island til at finde en løsning på gældsbetalingen. Holland kræver omgående forklaring efter Islands nej til at tilbagebetale lån.

Storbritannien vil have Island til i en fart at løse sagen om tilbagebetaling af den gæld, som Island har til Storbritannien i forbindelse med bankkrakket i 2008.

Sammen med Holland gik Storbritannien ind og betalte indeståender for omkring 320.000 britiske og hollandske bankkunder, der pludselig mistede deres indeståender i en krakket islandsk netbank.

Pengene blev givet som et lån til den islandske stat, men nu har Islands præsident, Ólafur Ragnar Grímsson, afvist at underskrive en lov om tilbagebetaling af gælden, der er på omkring 28 milliarder kroner.

- Finansministeriet vil konsultere kolleger i Island for at finde ud af, hvorfor denne lov ikke er vedtaget. De vil samarbejde med dem, med hollænderne og inden for EU for hurtigst muligt at løse denne sag, siger en talsmand for finansministeriet i London.

En talsmand for det hollandske finansministerium siger, at Holland kræver en omgående forklaring fra den islandske regering.

- Vi er meget skuffet over denne beslutning. Vi forventer, at vi meget snart får en reaktion fra Islands regering om, hvad der skal ske nu, siger talsmanden.

Loven, som Islands præsident har afvist at skrive under på, skal nu til folkeafstemning.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen