Nu passer Nazi-Daniel på dronningen

Den 19-årige topnazist Daniel Carlsen skal passe på dronning Margrethe frem til april. Synes du, at det er i orden?

'Jeg har en mission: at redde Europa og mit fædreland fra slavelænken og den evige trælddom, som demokratiet tiltvinger de europide folkeslag', skriver Daniel Carlsen, som her står i sin nye uniform. (Foto: Privatfoto)
'Jeg har en mission: at redde Europa og mit fædreland fra slavelænken og den evige trælddom, som demokratiet tiltvinger de europide folkeslag', skriver Daniel Carlsen, som her står i sin nye uniform. (Foto: Privatfoto)

For fire uger siden kom det frem, at den 19-årige topnazist Daniel Carlsen, der er dømt for at lave nazihærværk i Århus, skulle passe på dronning Margrethe, som et led i sin uddannelse i Den Kongelige Livgarde.

Det skabte en hed debat - ikke mindst på nationen!, og i en afstemning blandt ekstrabladet.dk's læsere svarede størstedelen af de medvirkende, at det var helt ok, at Daniel Carlsen skulle passe på dronningen.

Nu er han på plads.

Skal passe på dronningen frem til april
- Jeg kan bekræfte, at Daniel Carlsen er blevet overflyttet til Vagtkompagniet, som har til ansvar at passe på dronningen. Her skal han være frem til den første april, siger Christine Dahl, der er presseansvarlig for Den Kongelige Livgarde til ekstrabladet.dk

Vagtkompagniet har til opgave at passe på de kongelige, deres slotte og palæer. Herunder når dronningen og andre af de kongelige opholder sig på deres landslotte i Gråsten, Fredensborg Slot og Marselisborg.

Christine Dahl synes, at det er i orden, at den unge nazist, der anses for at være nazileder Jonni Hansens højre hånd, nu befinder sig i Vagtkompagniet.

Kan smide ham ud
- Han er i god form, og så længe han ikke udgør nogen sikkerhedsmæssig fare, så vil vi ikke forhindre ham i at stå vagt for dronningen. Men vi deler ikke hans værdier i Den Danske Livgarde, siger Christine Dahl og fortsætter:

- Vi vil fjerne ham, hvis vi vurderer, at han udgør en risiko for sikkerheden.

Det inkluderer også, at han risikerer at blive fjernet, hvis der er frygt for at andre fra hans deling vil forbryde sig på ham.

Lene Balleby, talskvinde for Det Kongelige Hof, ønsker ikke kommentere sagen, da hun mener, at det er Den Danske Livgarde, som alene skal udtale sig i sagen.

Boykotter 'perkeria'
På sin åbne facebook-profil står en stolt Daniel Carlsen i sin garderuniform.

Han betegner sig selv som en 'glad og eftertænksom knægt'. På siden oplyser han, at en af hans yndlingsbøger er Adolf Hitlers 'Mein Kampf', og at han trods bred musiksmag ikke bryder sig om 'negermusik'.

Hans nationalsocialistiske meninger bliver også udtrykt på anden vis:

'Jeg tåler ikke 'det moderne samfunds' råddenskab. Derfor handler jeg aldrig hos racefremmede og springer hellere et måltid over end at fortære en perkerplatte. Nogle mener, at jeg begrænser mig selv, men de forstår ikke, hvor meget man rent mentalt får igen af at opføre sig i overensstemmelse med sund fornuft. At boykotte det lokale perkeria er så lidt selvopofrelse, at enhver kan gøre det uden at tabe noget som helst',

Synes du, at det er i orden, at en topnazist skal sørge for dronningens sikkerhed? Deltag i afstemningen og kom med din kommentar!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri