Annonce:
Annonce:

Den første danske rum-turist

René Gross Kærskov har booket en billet til rummet hos Virgin Galactic, og regner med at blive første dansker i rummet i 2011

René Kærskov har været vægtløs mere end 30 gange som et led i rumturist-træningen. (Privatfoto)
René Kærskov har været vægtløs mere end 30 gange som et led i rumturist-træningen. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

43-årige René Gross Kærskov er en glad mand.

I 2006 købte han en billet til rummet hos verdens første rum-charter-selskab, Virgin Galactic, der er ejet af den karismatiske festoriginal og multimilliardær Richard Branson, og nu kan han så småt se rumrejsen blive en realitet i horisonten.

- Vi har nu kun rumskibets testflyvninger foran os, før vi skyder af sted ud i rummet med forventet afgang i 2011, skriver Kærskov i en pressemeddelelse.

Har foreløbig kostet 2,2 millioner kroner
Det har ikke været billigt for Nordjyden, der oprindeligt stammer fra Frederikshavn, men nu hovedsageligt opholder sig i Hong Kong og Californien, hvor han bl.a. modtager astronauttræning i Mojave-ørkenen.

Billetten alene har kostet ham 1,2 millioner kroner, og de foreløbig tre års obligatorisk astronauttræning har indtil videre kostet ham en lille million oveni.

Annonce:

- Jeg har haft G-force- og aviation-teori, centrifuge- og rumtur-simulation, akrobatflyvninger, faldskærmsudspring, aircombat, overlevelsestræning og jetjagerflyvning i Rusland og USA. Jeg har været vægtløs mere end 30 gange - og har endda sprunget ud i faldskærm over Nordpolen sammen med en astronaut-kollega i 40 graders frost, skriver René Kærskov.

Kan overhales af dansk astronaut
Danskeren skal på rumeventyr med rumskibet SpaceShipTwo. Dets forgænger, SpaceShipOne, foretog tre succesfulde rumflyvninger tilbage i 2004.

Om René Gross Kærskov bliver første dansker i rummet, når han tager af sted i 2011 må tiden vise. Han kan blive overhalet af 33-årige Andreas Mogensen, der i maj 2009 blev den første danske astronaut nogensinde, da han blev indlemmet i ESA's rumprogram.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: