Venstre skælder embedsmand ud

Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, er skarp i sin kritik af rigsrevisor Henrik Otbo. Han har ikke forstand på sundhedsvæsnet, mener hun

Rigsrevisor Henrik Otbo har ikke forstand på, hvordan hospitalsvæsnet fungerer.

Sådan lyder kritikken fra Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, efter at Rigsrevisionen i et notat fastholder, at regeringen har overbetalt privathospitalerne.

- Nej, det mener jeg ikke, at han har. Det er jo ikke en fabrik, hvor man kan tilrettelægge en produktion på et samlebånd. Dem, der skal have leveret ydelsen, kommer drypvist. Det bærer tydeligt præg af, at rigsrevisor ikke ved, hvad det er, han sidder og laver revision af, siger hun.

Rigsrevisionen kritiserede allerede i forsommeren 2009, at regeringen havde betalt for meget for offentlige indkøb af private sundhedsydelser. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ved flere lejligheder afvist kritikken, men i det nye notat, som statsrevisorerne skal behandle den 16. august, fastholder rigsrevisor og konkluderer igen, at man siden 2006 har haft mulighed for at købe private sygehusydelser billigere, end man rent faktisk har gjort.

Birgitte Josefsen argumenterer modsat med, at der dengang ikke var et marked, som var stort nok til, at det for alvor kunne løfte opgaven.

- Og han tager heller ikke stilling til, at privathospitalerne får 95 procent af de takster, som de offentlige sygehuse får. Så hvis de private får for meget, så har det offentlige alle dage fået for meget, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere