Dødsdømt nordmand igen ramt af sygdom

Den ene af de to nordmænd, der er dødsdømt i DR Congo, er igen ramt af et malariaudbrud. Fængslet har nægtet ham medicin

Joshua French (t.h.) og Tjostolv Moland har svært ved at få medicin ind i fængslet. Joshua French er igen ramt af den dødelige malaria. (Foto: All Over Press)
Joshua French (t.h.) og Tjostolv Moland har svært ved at få medicin ind i fængslet. Joshua French er igen ramt af den dødelige malaria. (Foto: All Over Press)

Hovedpine, opkast og feber. Det er de symptomer, som norske Joshua French kæmper med, efter han har fået konstateret malaria. Det er anden gang, den dødsdømte nordmand har et udbrud af den dødelige sygdom. Det skriver norske VG.

Den dødsdømte French, der sidder i et congolesisk fængsel, havde i går besøg af en repræsentant fra det norske udenrigsministerium, og først da lykkedes det ham at få medicin mod sygdommen ind i fængslet med en politilæge.

- Det er virkeligt opslidende. Især når de ikke vil lade dig få medicin. Sidste gang tog det fire dage at få den ind i fængslet, siger French til VG.

Den anden dødsdømte nordmand, Tjostolv Moland, har også været ramt af malaria . Han har derfor bedt fængselspersonalet om at give ham forebyggende medicin, men det bliver han nægtet, fortæller han selv.

Den norske avis VG har besøgt de to fanger i fængslet i DR Congo, hvor de opholder sig, mens deres retssag kører. Avisen oplyser, at fangerne må rense hinandens sår og behandle hinanden for sygdomme. Mens VG er på besøg er den ene nordmand ved at rense sår på to af sine medfanger. Ifølge fangerne har de fået sårene, da de blev banket af fængselspersonalet.

Dom udsat igen
Nordmændene, der sidder på anklagebænken i en ankesag for spionage og mord på en chauffør, skulle have haft deres dom i dag. Imidlertid er dommen udskudt, som det er sket flere gange før. Foreløbig ser det ud til, at dommen falder torsdag i nælste uge, men ingen ved det med sikkerhed.

- Der kan ske hvad som helst, siger Joshua French til VG og tør ikke håbe på en mildere dom end dødsdommen, som de blev idømt ved den første retssag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere